Kendte5. marts 2019

Syg af film: Derfor forsvandt hun

Tilværelsen som barnestjerne resulterede i, at Stephanie León som 14-årig udviklede en spiseforstyrrelse.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stephanie_leon.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Hun debuterede som niårig i ”Tøsepiger”.

Siden havde Stephanie León massevis af roller i danske film og TV-serier, men pludselig forsvandt den talentfulde selvlærte skuespiller fra filmlærredet.

Hun tog ud i verden for at finde sig selv og generobre kontrollen over sit eget liv, fortæller den 33-årige kvinde i Vores Børn.

– Jeg fik anoreksi og bulimi. Det begyndte, da jeg var omkring 14 år, fortæller ”Mødregruppen”-skuespilleren til magasinet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/moedregruppen_nordisk_film_2.jpg

Stephanie León er lige nu aktuel i Charlotte Sachs Bostrups "Mødregruppen", hvor hun spiller side om side med blandt andre Martin Buch, Marijana Jankovic, Danica Curcic og Lærke Winther. (Foto: Nordisk Film)

Spiseforstyrrelsen var et udløb af, at hun i filmverdenen ikke selv havde kontrol over sine følelser, som skiftede, hver gang hun skulle optage en ny scene.

– Jeg kunne ikke kontrollere, hvad jeg selv følte på det tidspunkt. Men jeg kunne da kontrollere min mad – hvad jeg spiste, og hvad jeg ikke spiste.

Den tidligere barnestjerne blev i en ung alder et etableret navn herhjemme, men opmærksomheden fra omverdenen blev for meget.

Derfor rejste León til USA, hvor ikke et øje kendte hende.

– Jeg tror bare, jeg havde brug for at gøre en masse ting uden at være bange for, om det var rigtigt eller forkert, og bare tage et sted hen, hvor ingen vidste, hvem jeg var, og ligesom få levet min ungdom ud, fortæller Stephanie, som er vendt tilbage til Danmark med fornyet lyst til skuespilfaget.

Sponsoreret indhold