Kendte 6. maj 2020

Sussi om planterne i haven: De må lide sammen med os

Det er sparetider for den nordjyske duo, som bl.a. har undladt at bruge de sædvanlige 5.000 kroner på gødning.
(Foto: Dan Mariegaard)

Med lukkede spillesteder og aflyste arrangementer på grund af coronavirus kan Sussi og Leo, begge 64, ligesom andre musikere ikke komme ud at optræde som normalt – og for den nordjyske duo betyder det sparetider.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Vi får heldigvis noget hjælp fra staten ligesom mange andre. Men vi holder selvfølgelig også lidt igen. Vi går ikke bare lige ud og køber en hel masse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

Sådan ser det ud, når Sussi knokler i haven. Her er hun ved at grave ud til en faskine til at samle regnvand i. (Foto: Privat)

Blandt andet plejer vi at bruge omkring 5.000 på denne her tid af året på gødning til haven.

Men jeg har så besluttet, at det kan jeg godt springe over lige nu, siger Sussi og tilføjer med et grin om planterne:

– De må lide sammen med os!

Knokler i haven

Selv om planterne ikke får gødning, sker der alligevel ting og sager i parrets 10.000 kvadratmeter store have i nordjyske Saltum.

For mens Leo blandt andet skriver kriminalromaner under pseudonym, bruger Sussi det meste af sin tid udenfor, hvor hun knokler.

– Nu, hvor vejret har været så godt, har jeg godt nok været meget i haven.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Instagram (SussiLeodk)

Hej, hej! Sussi i regnvandsbrønden, som trængte til at blive tømt.
– Nu er vi også ved at grave rør ned, så vi kan få vandet i en faskine bag ved laden. Hi hi, man bliver lidt beskidt af sådan et arbejde. Jeg er også den eneste, der er lille nok, skriver hun på Instagram til billedet. (Foto: Instagram (SussiLeodk)

Ved siden af laden har vi skullet fjerne en hulens masse sten og træer, lave faskiner (til at samle regnvand i, red.) og få ryddet op de steder, hvor man ikke har fået det gjort de sidste 22 år, lyder det fra Sussi.

– Heldigvis elsker jeg at være i haven, og det gør Leo også, jubler sangerinden og fortæller, at de da også stadig kan gå i studiet.

Savner en god fest

Selv om musikerparret holder humøret højt i denne tid, lægger Sussi ikke skjul på, at de glæder sig til, at de igen kan komme ud at optræde.

– Jeg prøver så vidt muligt ikke at tænke alt for meget på, at vi ikke er ude at spille. For så kan jeg godt mærke, at jeg får lidt en hård knude i maven.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

Sangerinden i arbejdstøjet. Hun savner at optræde og sætte gang i en fest. Indtil da står den især på havearbejde. (Foto: Privat)

Vi savner vores publikum, og vi savner at stå og spille og synge sammen med publikum – og lave en god fest. Det må jeg nok sige, understreger hun.

– Jeg håber snart, at de i hvert fald kan åbne op for de små steder. Og så må vi håbe, de små steder tør. Tør at investere i os, siger Sussi.

Altid sammen

Hun og Leo er vant til at være sammen i døgndrift, så for dem har corona-isolationen ikke været en prøvelse for forholdet.

– Vi har været sammen hver eneste dag de sidste snart 49 år. Vi har jo aldrig gået på arbejde hver for sig – vi har altid været sammen. Så der er ingen forskel, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Sussi og Leo nyder at tilbringe tid i haven. (Foto: Dan Mariegaard)

Parret er dog ikke helt alene i hjemmet. Leos niece og hendes søn på knap 17 bor også hos dem.

– Det er dejligt, de er her, for det giver trods alt lidt mere liv, end hvis det kun var os to herhjemme. Så tror jeg, det var blevet endnu mere trist, lyder det med et grin fra Sussi.

KLAR TIL TV

Snart kommer vi til at se endnu mere til parret, når dokumentarprogrammet "Pludselig boede jeg hos Sussi og Leo" inden længe løber over skærmen.

Et kamerahold har nemlig fulgt parret til udsendelsen, som Leos niece og hendes søn Lukas også er en stor del af.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Storm)

Leos niece Berit og hendes søn Lukas bor også hos musikerparret for tiden. (Foto: Birger Storm)

Optagelserne startede i november og varede, indtil coronaen begyndte at florere.

– Der manglede lige nogle småting, men det har de så klaret på andre måder, siger Sussi om optagelserne.

Programmet er planlagt til at få premiere på DR3 i løbet af foråret.

Sponsoreret indhold