Kendte19. januar 2024

Stor mystik om Katherine Diez: Hvor er eksamenspapirerne?

Den forhenværende litteraturanmelder Katherine Diez fortæller, at hun har en universitetsgrad i dansk - men universitetet kan ikke finde hende i arkivet
Katherine Diez har som følge af plagiatsag indrømmet, at hun har dummet sig.
Katherine Diez har som følge af plagiatsag indrømmet, at hun har dummet sig.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Anna Thygesen om Diez' reaktion på plagiatsag: - Det er for hårdt og arrogant

Hun har i adskillige år delt flittigt ud af sine tanker og gøremål på Instagram. Også livet som studerende i København har fået et par opslag med på vejen.

Men selvom det ser dejligt ud på billederne, så har netop livet som studerende måske ikke været helt så vellykket, som den 34-årige Katherine Diez ellers har fået det til at se ud.

Den skandaleramte anmelder, der den seneste uge har været ramt af en hæsblæsende plagiatsag, har i sin karriere som litteraturkritiker- og anmelder kaldt sig både litteraturstuderende og efterfølgende bachelor i dansk fra Københavns Universitet.

Det står blandt andet fortsat på Diez' private LinkedIn-profil, ligesom hun også har omtalt sig selv som bachelor i tidligere opslag på sociale medier.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-19/diex14.png
I dette opslag fra 2019 omtaler Katherine Diez sig selv som værende bachelor.
 Foto: Facebook/katherinediez

Uddannelsen skulle ifølge Diez været gennemført på Københavns Universitet.

Katherine Diez har ellers fortalt sine mange Instagram-følgere om, hvordan det er gået med eksaminerne gennem årenes løb.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-19/151.png
Sådan ser Katherine Diez' uddannelses-cv ud på det sociale medie LinkedIn.
 Foto: LinkedIn

I juni 2017 fejrede hun eksempelvis en eksamen med en cigaret, en øl og teksten:

- Jeg har talt om psykoanalyse og Emil Aarestrup-digte i dag til min sidste eksamen i humanistisk videnskabsteori. Det gik meget godt.

Men på Københavns Universitet har man mere end svært ved at finde hende i arkiverne over studerende, som har bestået deres bachelor.

Fredag bad SE og HØR således ad flere omgange universitetets administration om at slå Diez op i deres system. Og svaret er klart:

- Vi kan ikke bekræfte, at en person med navnet Katherine Diez har en uddannelsesgrad fra Københavns Universitet, lyder det fra KU til SE og HØR.

Heller ikke en person med navnet Katherine Toft Diez, som er hendes officielle fulde navn, findes i systemet med en uddannelse fra Københavns Universitet.

SE og HØR har forgæves forsøgt at få Katherine Diez i tale.

En mulighed er nemlig, at hun kan have heddet noget andet, da hun tog sin eksamen. Og universitetet kan kun slå de navne op, som man forespørger på.

Skal man tro det navn, som Katherine Diez siden juni 2013 uafbrudt har brugt på Instagram, så har hun hele tiden kaldt sig Katherine Diez.

Ifølge Instagrams data har brugernavnet "katherine_diez" aldrig været ændret i de over 10 år, hun har brugt tjenesten.

Sponsoreret indhold