Kendte17. januar 2024

Jorden brænder under Katherine Diez: Endnu en samarbejdspartner trækker sig

Litteraturanmelderen er kommet i voldsomt stormvejr efter en række beskyldninger om plagiat. Nu melder endnu en samarbejdspartner ud om fremtiden
Katherine Diez er sammen med Adam Price.
Katherine Diez er sammen med Adam Price.
 Foto: Hanne Juul

Hun har brandet sig selv som begavet ordekvilibrist og har i flere år kæmpet for at bevise, at man sagtens kan være smuk og have noget mellem ørerne.

Den kamp har hun blandt andet kæmpet på sin instagramprofil, hvor hun udover at skrive om litteratur, feminisme og politik, også reklamerer for hudpleje, extensions og cykler i lange, lange tekster.

I går kunne Politikens Kulturmonitor berette, at litteraturinfluenceren har lånt fraser fra andre skribenter i en sådan grad, at det lugter mere af plagiat end af sproglig afsmitning.

Læs alt om sagen her: Katherine Diez beskyldes for plagiat på Instagram

Det er fritidsdetektiver fra det sociale medie Reddit, som i første omgang havde krydstjekket Diez’ tekster på Google og fundet ud af, at hun pynter sig med lånte fjer.

Siden har hendes tidligere arbejdsplads Berlingske meldt ud, at de vil granske hendes tidligere udgivelser, mens Forlaget Gyldendal har meddelt, at de stopper samarbejdet.

I oktober kunne Diez fortælle sine godt 58.000 følgere, at hun havde indgået et samarbejde med MSD Danmark for at sætte fokus på HPV og vaccine imod den udbredte virus.

Men det samarbejde hænger nu i en tynd tråd.

MSD Danmark har tidligere onsdag meddelt Diez’ agent, at de sætter samarbejdet på pause.

Det skriver DR.

- Vi indstiller samarbejdet, fordi der er tale om meget alvorlige anklager, men det er også klart, at vi skal have overblik over omfanget, inden vi indstiller samarbejdet helt, siger Sofie Ustrup, der er chef for kommunikation og politik hos medicinalfirmaet MSD Danmark.

Den 3. januar under en rejse til Wien proklamerede Diez, at hun var i gang med at skrive en bog.

- Jeg har altid villet skrive bøger. Nu er jeg i gang med at skrive min første. Den har været længere tid undervejs, end jeg har villet, men sådan er det, skrev hun blandt andet i det lange opslag.

Diez har altid drømt om at skrive om at rejse i Europa, og bogen skulle være et forsvar for den tabte fælleseuropæiske ånd. En lovsang.

Om det var planen, at lovsangen skulle udkomme på Gyldendals Forlag, melder historien ikke noget om, men det kommer i hvert fald ikke på tale nu.

SE og HØR har ad flere omgange rakt ud til Katherine Diez, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Sponsoreret indhold