Kendte19. november 2020

Stor gestus: George Clooney forærede sine venner 14 millioner dollars

Tilbage i 2013 var skuespilleren en ganske gavmild ven – i hvert fald for 14 af hans tætteste venner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/george_clooney.jpg
 Foto: MEGA

Hvis du vandt i Lotto, ville du så vide, hvad alle pengene skulle gå til? Måske du har nogle ønsker og drømme, men det er ikke sikkert, det er hele gevinsten, der går med det.

Derfor kan man måske til dels godt forstå, hvorfor den 59-årige skuespiller George Clooney tilbage i 2013 ønskede at glæde andre end sig selv med hans enorme formue.

Faktisk har der siden 2017 floreret et rygte om netop dette, og nu bekræfter han altså selv historien i et nyt interview med GQ.

For i 2013 var Clooney nemlig aktuel i filmen ”Gravity”, og den indbragte vist en del mere end forventet. Filmskaberne bag havde desuden besluttet, at i stedet for at give hver og en på rollelisten løn som sædvanligt, ja, så skulle skuespillerne i stedet have en vis procentdel af filmens overskud.

Samtidig havde Clooney i 2013 endnu ikke fundet ud af, han skulle være sammen med sin nuværende kone, Amal Alamuddin, og det var svært for ham at forestille sig, hvad fremtiden ville bringe.

- Amal og jeg havde lidt mødt hinanden, men vi var ikke begyndt at date eller noget. Jeg var en single fyr. Vi var alle ved at blive ældre, jeg var måske 52 eller sådan, og de fleste af mine venner er ældre end, forklarer han i interviewet.

https://imgix.seoghoer.dk/mega419944_001.jpg
 Foto: MEGA

George Clooney har været gift med 42-årige Amal Alamuddin siden 2014. Foto: MEGA

Så med nul viden om, hvorvidt han nogensinde ville stifte sin egen familie, besluttede skuespilleren sig for, at han ville betale sine venner tilbage for alle de tjenester, de havde gjort ham gennem årene.

- Jeg tænkte, det jeg ved, jeg har, er, alle de mennesker, som over en periode på 35 år har hjulpet mig på den ene eller anden måde. Jeg har sovet på deres sofaer, da jeg ingen penge havde, de har lånt mig penge, da jeg ingen havde. De har hjulpet mig, og jeg har hjulpet dem.

- Så jeg tænkte, uden dem ville jeg ikke have noget af det her. Og vi er alle så tætte, og jeg tænkte jo bare, hvis jeg bliver ramt af en bus, så er de alle en del af mit testamente, men hvorfor skal jeg vente på at blive ramt af en bus?

Så med det på plads var næste udfordring bare, hvordan skaffer man 14 millioner i kontanter?

Fyldte sportstasker

Clooney lavede derfor sin research og fandt et sted i Los Angeles, hvor det ikke var et problem. Men for ikke at skabe for meget postyr, skaffede han varevogn med teksten ”blomsterhandler” på.

Da varevognen var fyldt, købte han 14 sportstasker og kom en million dollars i hver – kun skuespillerens assistent og et par bodyguards vidste, hvad der var gang i.

Dagen efter kom alle Clooneys venner forbi.

- Jeg tog et kort frem og pegede på alle de steder rundt om i verden og alle de ting, jeg har set på grund af dem. Og så sagde jeg: ”Hvordan betaler man folk tilbage for alle de oplevelser?” Jo, man giver dem en million dollars, siger han og fortæller videre:

- Det sjove var, at det var den 27. september – og på præcis denne dag et år senere blev jeg gift.

Sponsoreret indhold