Krimi 26. februar 2020

Dokumentar: George Clooneys Nespresso-kaffe plukket af børn

Nespresso bruger børn til at plukke kaffebønner i Guatemala afslører en britisk dokumentar
Foto: MEGA

Frem med en kaffekapsel, pres den ned i maskinen og tryk på kaffen. En hurtig kaffe som mange nyder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men nu er der kommet lidt malurt i bægeret. Især hvis der står Nespresso på.

En anden der formentlig også har fået kaffen galt i halsen, det er af Hollywoods største stjerner, nemlig George Clooney.

Artiklen forsætter under billedet.

George Clooney har tjent mange millioner på at arbejde for Nespresso. Foto: MEGA

En britisk dokumentar kan nemlig afsløre, at Nespressos kaffebønner bliver plukket i Guatemala. Det er der ikke noget forkert i. Men når det er børn, der plukker og samler de små værdifulde bønner, så ser det ikke godt ud. Specielt ikke når de arbejder seks dage om ugen under meget dårlige vilkår.

Det skriver Daily Mail om dokumentaren, der er blevet vist på engelske Channel 4.

58-årige George Clooney er nærmest blevet synonym med Nespresso, efter han i årevis har været deres frontmand i utallige reklamer. Derfor er han firmaets ”brand ambassador”, og i 2013 fik han en plads i firmaets bestyrelse for bæredygtighed.

Ifølge Daily Mail har skuespilleren tjent 31 millioner pund for sit arbejde, hvilket svarer til 277 millioner danske kroner.

Artiklen forsætter under billedet.

Børn der plukker kaffe. Foto: Arkivfoto/MEGA

I dokumentaren kommer det frem, at børnene, der plukker Nespressos kaffe, tjener under 50 kroner for en otte timers lang arbejdsdag.

Arbejdede selv som barn

Nespresso er verdens 10. største opkøber af kaffe i verden. De oplyser i dokumentaren, at de nu vil stoppe med at købe kaffe i Guatemala.

- Jeg er overrasket og ked af at se denne historie. Vores bestyrelse og firma har tydeligvis et stykke arbejde foran os. Og det arbejde skal laves.

- Jeg er selv vokset op på en tobak-farm fra jeg var 12 år gammel. Jeg har et specielt kendskab til de meget komplekse problemstillinger, der kan være ved landbruget og børnearbejde, siger George Clooney.

Artiklen forsætter under billedet.

George Clooney sammen med sin kone Amal Clooney i New York. Hun er advokat og arbejder med menneskerettigheder. Foto: MEGA

Hollywood-stjernen lavede sin første reklame for Nespresso i 2006. I en pressemeddelelse skriver Nespresso, der er ejet af Nestlé-koncernen, at de ikke tolerer børnearbejde.

- Det er uacceptabelt. Når der er anklager om, at vi ikke lever op til vore høje standarder, vil vi undersøge det øjeblikkeligt, siger Guillaume Le Cunff, der er topchef for Nestlé.

Nespresso vil nu undersøge, hvilke gårde i Guatemala, der har børnearbejdere. Indtil de har undersøgt sagen, vil de ikke købe kaffe fra området.

Sponsoreret indhold