Stjerneparrets store puslespil: Sender datteren i døgnbørnehave

Thomas Hwan, 37, og Johanne Louise Schmidt har sammen datteren Allie. – Vi har lige prioriteret at holde to måneders sommerferie, så vi havde noget tid sammen.

Thomas Hwan, 37, og Johanne Louise Schmidt har sammen datteren Allie. – Vi har lige prioriteret at holde to måneders sommerferie, så vi havde noget tid sammen.

(Foto: Lars H. Laursen)

Skuespilleren Johanne Louise Schmidt, 35, er med i TV 2's "DNA". Desuden spiller hun sekretæren Rose i "Afdeling Q"-filmene, og så er hun fastansat på Det Kongelige Teater.

Jobbet som skuespiller med skæve arbejdstider kan være svært at forene med rollen som mor, men det har Johanne og kæresten Thomas Hwan fundet en god løsning på til datteren Allie, som er to et halvt år gammel.

– Vi har en døgnbørnehave, så kan hun sove der om aftenen, og så kan hun være hjemme om dagen, når vi har fri, siger Johanne.

– Men ofte laver jeg teater, mens Thomas laver film eller serier, hvor de optager om dagen, og så passer det godt sammen med vores arbejdstider.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I privaten er det som sagt datteren Allie og kæresten Thomas, der får Johanne Louise Schmidt til at sprudle. – Vores hverdag ligner aldrig hinanden, men det er egentlig meget dejligt. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Skræmmende tanke

Da Johanne Louise Schmidt blev mor, opdagede hun en helt ny form for kærlighed, men også en helt ny form for bekymring. De følelser bruger hun i rollen som Maria i TV 2's "DNA". Her mister hun sin fem måneder gamle datter.

– Da jeg fik rollen, tænkte jeg, at det må være det nemmeste at sætte sig ind i, for det er det mest forfærdelige, man kan komme ud for, siger skuespilleren.

– Men når jeg begyndte at tænke, hvordan jeg ville have det, hvis jeg mistede min datter, lukkede min krop ned.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Johanne Louise Schmidt er glad for rollen som Maria i "DNA". – Som skuespiller er det dejligt at gå ind i en følelsesmæssig konflikt, siger hun. (Foto: TV 2 (Martin Dam Kristensen))

Derfor valgte hun at angribe sin rolle på en ny måde.

– Jeg begyndte at tænke på alt det vidunderlige og fantastiske, der er ved at have et barn, og hvad jeg ville gøre, hvis den kærlighed pludselig forsvandt ud af mit liv. Det var ubærligt at tænke på.

Se "DNA" mandag klokken 20.00 på TV 2

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close