Kendte15. september 2021

Stig Rossen bliver misforstået: Folk tror, jeg er arrogant

Engang gik det Stig meget på, når nogen dømte ham selvfed – uden at kende ham. Men i dag ved sangeren, at han ikke behøver at overbevise hele verden om, at han er en flink fyr
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stig_2.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

I den storslåede musical “Atlantis”, som i denne uge har premiere i Tivolis Koncertsal, er Stig Rossen den koldblodige skurk Jabbadoor.

Han skal spille modbydelig, ubehagelig og beregnende. Med andre ord kunne karakteren Jabbadoor ikke være længere væk fra Rossens egen personlighed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/stig_2.jpg
 (Foto: Søren Malmose)

– Der er meget lidt skurk i mig. Det er derfor, det er fascinerende at spille skurk, fordi jeg skal afsøge nogle sider af mig selv, som ikke ligger mig ligefor, fortæller Stig, der spiller Jabbadoor i “Atlantis”. (Foto: Søren Malmose)

Der er meget lidt skurk over den 59-årige sanger og skuespiller, som i 30 år har brilleret på scenen med sin sangstemme. Men faktisk oplever Stig Rossen, at folk fejltolker hans professionalisme med arrogance.

– Jeg er næsten altid blevet opfattet som arrogant eller selvfed. Måske fordi jeg har styr på mine ting. Måske fremstår jeg meget mere sikker, end jeg er, fordi jeg i hvert fald kan det, jeg skal.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stig_2.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

Stig Rossen er med alderen blevet bedre til at være ligeglad med, hvad andre tænker om ham. (Foto: Søren Jul Lamberth)

Jeg har altid været en spejderdreng. Jeg lærer tingene til tiden, for det er min professionelle stolthed. Jeg får lov til at lave job, som mange andre ville give deres lillefinger for, og så skal jeg altså gøre mig umage. Det, tror jeg, at mange kan opfatte sådan: “Nåå, han er vist lige lovlig glad for sig selv,” fortæller Stig Rossen til SE og HØR, da vi møder ham i hans pause fra musicalprøverne i Tivoli.

Ro med alderen

Da Rossen var yngre, gik det ham meget på, hvis nogen fik en forkert opfattelse af ham, men i dag hviler han i, at han selv ved, at han er god nok.

– For 10-15 år siden ærgrede det mig, hvis nogen ikke kunne lide mig på et forkert grundlag. Så ville jeg prøve at overbevise vedkommende om, at jeg faktisk er en okay fyr. I dag tænker jeg bare “Fred være med det” og “Hvis han tror, at jeg er arrogant, så lad ham tro det.”

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/stig_1.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

– I dag tænker jeg bare “Fred være med det” og “Hvis han tror, at jeg er arrogant, så lad ham tro det,” lyder det fra Stig om, hvordan han reagerer, hvis andre fejltolker ham. (Foto: Søren Jul Lamberth)

Jeg fylder 60 næste år, og det er helt sikkert kommet med alderen. Det giver en ro, at jeg ikke længere behøver at overbevise verden om, at jeg er en flink fyr. Bare dem, der kender mig, ved, at jeg er det, siger han med et smil.

Elsker skurken

Rollen som den grufulde Jabbadoor er en god udfordring for den garvede musicalstjerne Stig Rossen.

– Jeg elsker at spille skurk. Jabbadoor er ikke bare ond, han er psykopat. Han er totalt blottet for menneskelige følelser. Men han er utroligt karismatisk, charmerende, nærmest elskelig. Han er en kvindebedårer og en folkeforfører. Han vil smile til dig, men så snart du vender dig om, så vil han dolke dig i ryggen. Han myrder kongen i koldt blod, men har et smil på læben imens, fortæller Rossen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/stig_3.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

– “Atlantis” er en skøn musical med fantastisk musik, og så er det en stor episk fortælling – et eventyr, siger Rossen. (Foto: Søren Jul Lamberth)

“Atlantis” er en fortælling om kærlighed, magt og mord tilsat græsk tragedie bundet sammen af iørefaldende musik. Den er ud over beretningen om den forsvundne sagnomspundne by af samme navn også historien om ung kærlighed.

Musicalen spiller i Tivolis Koncertsal fra den 10. september og derefter i Musikhuset Aarhus, Musikteatret Holstebro og Odeon Odense.

Sponsoreret indhold