Henrik fra ”Den store bagedyst” afslører musicaldrøm

Henrik går ikke kun op i vin. Han er også bevidst om bæredygtighed, så derfor er caféen Konsjøs på Frederiksberg en favorit. – Jeg elsker mad og god kvalitet. Det må gerne være lokalt og økologisk.

Henrik går ikke kun op i vin. Han er også bevidst om bæredygtighed, så derfor er caféen Konsjøs på Frederiksberg en favorit. – Jeg elsker mad og god kvalitet. Det må gerne være lokalt og økologisk.

(Foto: Dan Mariegaard)

Kager og vin er Henrik fra "Den store bagedyst"s store passioner.

Når den unge mand ikke forsøger at imponere dommerne og værten Timm Vladimir i DR 1's lørdagsunderholdning, jonglerer han gerne med Shiraz, Sauvignon Blanc og Chardonnay.

– Jeg blev grebet af vinens verden, mens jeg arbejdede som tjener på Alberto K. Jeg tog uddannelsen som sommelier som selvstudie. Vores restaurantchef var også sommelier, så vi nørdede igennem. Vi smagte vine, og jeg kunne altid spørge ham til råds.

Interessen for vin kom samtidig med uddannelsen til tjener. Jeg ville gerne vide mere og dykke ned i det, fortæller Henrik, som altid har været en aktiv fyr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg har flere gange lavet desserter til nytår og til min venindes barns barnedåb. De har uafhængig af hinanden opfordret mig til at melde mig til "Den store bagedyst". (Foto: DR (Carsten Mol))

Han er opvokset i Sønderjylland, men efter gymnasiet trak en dansekarriere tilpas meget i ham, så han flyttede fra hjembyen til Silkeborg.

– Jeg har spillet håndbold og danset rigtig meget, men på et tidspunkt blev jeg nødt til at vælge mellem de to sportsgrene, fordi det var ret tidskrævende.

– Jeg var oppe på et vis niveau, og jeg valgte at flytte til Silkeborg, hvor jeg fandt en pige at danse standard/latin med. Efter halvandet år stoppede det partnerskab. Vi havde en alder, hvor vi skulle afgøre, om det var for sjov, husker han.

Den beslutning banede vejen til en karriere i restaurantbranchen.

Inden han kunne kalde sig sommelier, tog Henrik uddannelsen som tjener,  og i en årrække var han ansat på den nu lukkede gourmetrestaurant Alberto K i København.

Selv om livet i den verden var spændende, så kunne Henrik ikke helt slippe drømmen om en karriere i danseverden.

Tyskland tur/retur

– Jeg havde en drøm om at stå på scenen. Jeg søgte faktisk også ind på Musicalakademiet i Fredericia, men jeg var lidt for gammel.

I stedet blev jeg opfordret til at søge ind på en danseskole i München. Jeg tog til audition, og de ville have mig med derned.

– Jeg skulle beslutte mig ret hurtigt, men jeg sprang ud i det, lyder det fra den kageglade mand, som lærte meget om sig selv under opholdet syd for grænsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der er tjek på hoftevrik og fodarbejde, når Henrik indtager gulvet. – Jeg underviser primært i motionsdans lige nu. Jeg danser for. (Foto: Privat)

– Det var fedt og virkelig hårdt.

Jeg har altid danset standard/latin, men det her var jazz og moderne, så jeg var ikke helt lige så skarp som de andre i begyndelsen.

Jeg lagde et pres på mig selv – jeg ville være god med det samme.

Jeg boede i München i et år, men jeg var for hård ved mig selv, og til sidst var det ikke sjovt, erkender han.

Tilbage i Danmark fortsatte Henrik i jobbet som tjener og sommelier, og i dag har han arbejdet sig frem til en stilling som faglærer og restaurantchef på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

– Jeg skal undervise, så det er en ret god kombi. Og det giver mig tid til at fordybe mig i dansen om aftenen. Jeg får det bedste fra begge verdener, fastslår Henrik.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Henrik får også tid til håndbold. Han dyrker det i Pan Idræt (Forening med fokus på inklusion af mennesker med et særligt fokus på seksuel mangfoldighed og kønsdiversitet, red.). – Der er tid til kæreste, men jeg er single lige nu. (Foto: Dan Mariegaard)

Og måske får vi snart lov til at se den 32-årige gut i laksko igen.

Han flirter seriøst med at optage konkurrencedansen igen.

– Min tidligere partner og jeg vil begge genoptage det.

Da vi stoppede, dansede vi i Konkurrence Star-rækken.

Jeg er faktisk overtalt, men det skal bare lige hænge sammen logistisk. Der skal trænes, og vi er begge konkurrencemennesker, så det, vi leverer, skal være i orden, fastslår "Den store bagedyst"-deltager. Se, hvordan det går ham, lørdag aften på DR1.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nu ruller \

Deltagerne i ottende sæson af "Den store bagedyst" skal igen forsøge at brillere i køkkenet. (Foto: DR (Carsten Mol))

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close