Kendte4. september 2023

Steve Harwell fra Smash Mouth er død

Smash Mouth-frontmanden Steve Harwell blev blot 56 år gammel
Steve Harwell of Smash Mouth seen at KAABOO 2017 at the Del Mar Racetrack and Fairgrounds on Friday, Sept. 15, 2017, in San Diego, Calif. (Photo by Amy Harris/Invision/AP)
Musikeren har de sidste par kæmpet med dårligt helbred.
 Foto: Amy Harris/AP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Steve Harwell fra Smash Mouth på hospice: Har kun få dage tilbage

Meldingen lød i førte omgang, at Steve Harwell kun havde ”få dage tilbage at leve i”, og derfor har den garvede musikers hjem den sidste tid været indrettet som et hospice, hvor venner og familie har været ved hans side.

Til Rolling Stones fortæller Harwells manager, Robert Hayes, at sangeren nu er gået bort, og at han ”døde fredeligt og behageligt" omgivet af både familie og venner.

Manageren beskriver blandt andet Harwell som ”ikonisk” og for at have ”en af de mest genkendelige stemmer fra sin generation”.

Og så var kærligheden til de mange fans i den grad stor.

– Steve bør huskes for sit urokkelige fokus og lidenskabelige beslutsomhed for at nå toppen af ​​popstjernestatus. Og det faktum, at han nåede dette næsten umulige mål med meget begrænset musikalsk erfaring, gør hans præstationer så meget desto mere bemærkelsesværdig, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Steve Harwell har de sidste mange år kæmpet med dårligt helbred som følge af et årelangt misbrug. Misbruget første blandt andet til leversvigt.

Derudover led musikeren også af kardiomyopati, hjertefejl og Wernickes encefalopati. Sygdommen skyldtes mangel på vitamin B1, og den mest almindelige årsag er et misbrug af alkohol.

Steve Harwell grundlagde California-bandet Smash Mouth i 1994.

Bandet nåede at lave syv album og har blandt andet hittet med sange som ”Walkin’ on the Sun”, ”All Star” og The Monkees-coveret ”I’m a Believer”

De sidste to sange var desuden med i filmen ”Shrek”.

Dødsårsagen er endnu ikke offentliggjort.

Sponsoreret indhold