Kendte 23. december 2021

Stenrige "Harry Potter"-stjerner: Så meget fik de i løn

De unge Harry Potter-stjerner fik så meget i løn, at de kunne sidde på deres flade resten af livet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De brød igennem som barnestjerner, da den første "Harry Potter"-film havde premiere i 2001, og Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint har forhåbentlig ikke manglet penge siden.

De tre Potter-stjerner blev nemlig betalt en solid formue for deres medvirken i de i alt otte film om den unge troldmand, der ikke kunne slås ihjel.

Daniel Radcliffe sikrede sig én mio. dollars (6,5 mio. kr.) for sin medvirken i den første Potter-film, "Harry Potter og de vises sten".

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: MEGA

Daniel Radcliffe som Harry Potter og Emma Watson som Hermione Granger i "Harry Potter og Flammernes Pokal" fra 2005. (Foto: MEGA)

Den lønseddel formåede Radcliffe dog at forhandle godt op, og da han i 2007 medvirkede i den femte Potter-film, "Harry Potter og Fønixordenen", lå han på intet mindre end 14 mio. dollars (92 mio. kr.), mens han for seriens sidste to film, "Harry Potter og Dødsregalierne Part I" og "Part II", modtog i alt 40 mio. dollars (263 mio. kr.).

Lønsedlerne for de to medskuespillere Emma Watson og Rupert Grint, der spillede rollerne som Hermione Granger og Ron Weasley, er ikke helt så enorme som hovedpersonens, men det ville være en skam at sige, at de ikke også blev godt betalt for deres medvirken.

Emma Watson og Rupert Grint fik hver fire mio. dollars (26 mio. kr.) i løn for deres roller i filmen "Harry Potter og Fønixordenen".

Over tid fik de skruet lønningsniveauet op til solide 30 mio. dollars hver (197 mio. kr.) for de to sidste Potter-film.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: MEGA

Jennifer Lawrence fik kassen for sin rolle som Katness Everdeen i "Hunger Games"-franchisen. (Foto: MEGA)

Stenrige ungdomsstjerner

Harry Potter-trioen er ikke de eneste ungdomsstjerner, der har scoret kassen for at medvirke i store franchises.

Kristen Stewart sikrede sig hele 25 mio. dollars (165 mio. kr.) for sin rolle som Bella i de sidste to Twilight-film, "Breaking Dawn Part I" og "Part II", mens Oscar-vinderen Jennifer Lawrence kun blev betalt 500.000 dollars (3,9 mio. kr.) for den første "Hunger Games"-film, mens hun fik mindst 40 mio. dollars (263 mio. kr.) for den tredje og fjerde film i serien.

Snart kan "Harry Potter"-fans se frem til at se store dele af det originale cast samlet igen. Det sker, når "Harry Potter"-genforeningen har premiere på HBO Max den 1. januar 2022.

Se traileren til "Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts" i videoen øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold