Kendte26. december 2023

Stadig på stikkerne: Den danske verdensstjerne Lars Ulrich fylder 60 år

Trommeslageren fra Metallica rejste egentlig til Amerika for at spille tennis, men pludselig blev han et musikidol
Tilbage i 1985 hvor Cliff Burton, James Hetfield, 60, Kirk Hammett, 61, og Lars Ulrich med pandebånd gjorde sig klar til det store gennembrud.
Tilbage i 1985 hvor Cliff Burton, James Hetfield, 60, Kirk Hammett, 61, og Lars Ulrich med pandebånd gjorde sig klar til det store gennembrud. Cliff Burton døde året efter, da han i en ulykke i Sverige blev klemt under bandets tourbus.
 Foto: xRossxMarinoxArchivex/xMediaPunchx

FARVEL, SYDNEY: Begravet til Metallica

Som en af de bedste drenge i sin årgang rejste Lars Ulrich i begyndelsen af 80’erne til Californien for at blive professionel tennisspiller.

Hans far Torben Ulrich lå nummer et på mændenes verdensrangliste for spillere over 45 år, så generne burde være til mere, men desværre for den unge dansker, så var niveauet i USA noget helt andet end hjemme på Frederiksberg.

Derfor måtte unge Ulrich – som tirsdag den 26. december runder 60 år – hurtigt sadle om, og sol, måne og stjerne stod helt rigtigt, da han i stedet satte en annonce i avisen, hvor der ordret stod "trommeslager leder efter anden metalmusiker til at jamme Tygers of Pan Tang, Diamond Head og Iron Maiden med."

Der er stadig energi på drengen, når Metallica folder sig ud. Til sommer kan de opleves i Parken.
Der er stadig energi på drengen, når Metallica folder sig ud. Til sommer kan de opleves i Parken.
 Foto: MEGA

Masser af sex

Forsanger og guitarist James Hetfield besvarede annoncen, og det blev den spæde start på et af verdens største rockbands, som Lars Ulrich fandt på at kalde Metallica.

Op gennem 80’erne udgav de klassikere som ”Kill 'Em All”, ”Master of Puppets” og ” … And Justice for All”, men det var i 1990 med albummet ”Metallica” – også kendt som The Black Album, at Lars Ulrich blev et regulært verdensnavn for sine hårdtslående evner bag trommerne.

Efter forholdet til danske Connie, kastede Lars Ulrich sin kærlighed på modellen Jessica Miller, 39, som han nu er gift med.
Efter forholdet til danske Connie, kastede Lars Ulrich sin kærlighed på modellen Jessica Miller, 39, som han nu er gift med.
 Foto: Matt Baron/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Med stjernestatus kom også både groupier, masser af øl og ikke mindst stoffer.

– Det var forfald, når det er værst. Det er det mest vanvittige, jeg nogen sinde har set. Der var sexorgier. Og deltog jeg? Ja, det gjorde jeg, fortalte Lars Ulrich i tidernes morgen til Blender Magazine.

Både Lars Ulrich og Metallicas anden frontfigur, James Hetfield, havde i årevis et massivt forbrug af kokain, ligesom de heller ikke lå på den lade side, når det drejede sig om alkohol.

En anden musikstjerne inspirerede dog Lars Ulrich til at sige farvel til det vilde liv en gang for alle i begyndelsen af det nye årtusinde.

– Jeg læste et interview med Noel Gallagher (fra Oasis, red), hvor han sagde: ”Jeg stoppede bare med at tage kokain”. Det, syntes jeg, var virkelig sejt.

– Det var så frisk, så ærligt, så oprigtigt. Jeg har aldrig haft en afhængig personlighed, så jeg vågnede bare op en morgen og sagde: ”Slut”, sagde Lars Ulrich i interview med den engelske avis The Mirror.

Farmand Torben Ulrich, 95, var både en fremragende tennisspiller og jazzmusiker.
Farmand Torben Ulrich, 95, var både en fremragende tennisspiller og jazzmusiker.
 Foto: Claus Poulsen

Dansk drømmeduo

Det hårde liv på landevejen med Metallica betød da også, at privatlivet haltede. I 1988 giftede han sig med Debbie Ulrich, men det holdt kun to år. Mellem 1997 og 2004 var han gift med Skylar Satenstein som han fik sønnerne Myles Ulrich og Layne Ulrich med.

Herefter opstod et dansk drømmepar, da trommemesteren blev kæreste med Hollywood-stjernen Connie Nielsen, og de fik sønnen Bryce Thadeus Ulrich-Nielsen i 2007.

Den danske duo holdt dog ikke, og Metallica-legenden er i dag gift med den amerikanske model Jessica Miller.

Og Metallica? Ja, de hamrer vildere trods en truende pensionsalder og både 14. og 16 juni. 2024 kan de opleves for fuld udblæsning i Parken i København.

Sponsoreret indhold