Sofie Linde trækker i land: Irettesat af følger

Efter hele to måneders coronapause var sangshowet ”X Factor” fredag aften atter tilbage på skærmen.

Den 30-årige Sofie Linde var ligeledes tilbage i sit rette element i rollen som tv-vært. Men efter showet mødte SE og HØR hende til en snak om, hvad den lattermilde ”X Factor-vært” har fået coronatiden til at gå med.

For ganske nylig delte Linde nemlig et opslag på sin Instagram-profil, hvor hun i den grad udtrykte sin utilfredshed med måden, vi alle sammen taler om hinandens kroppe på:

- I virkeligheden synes jeg jo bare, at vi skal til at stoppe med at kommentere på hinanden kroppe og lade det være en fokusting – og lade være med at sige, at det er flot, hvis nogen har tabt sig.

- Alle kroppe er smukke, forklarer den altid lattermilde vært.

Artiklen fortsætter under billedet …

Foto: Thomas Laursen

Opslaget var kærligt, men også alvorligt. Alligevel fik en følger den garvede tv-vært til at ændre en smule i opslaget:

- Jeg havde skrevet en sætning, der hed ”en krop skal selvfølgelig være sund, men det skal hovedet også”. Men en krop skal selvfølgelig ikke være sund, det er langt mere komplekst end det, forklarer Linde.

En følger gjorde således Sofie Linde opmærksom på sætningen, som hun senere fjernede fra opslaget:

- Det er jo altid bare dejligt at blive klogere, fortæller Sofie Linde om det komplekse ved at tale om og kommentere på kroppe - og som en venlig kvinde var behjælpelig med at tydeligggøre.

Opslaget, som Sofie Linde delte med sine mere end 560.000 følgere i slutningen af april, handlede selvsagt om fokus på kroppen.

Tv-værten har i den sidste tid tabt en del kilo, og det var således beskeder om hendes vægttab, der fik hende til tasterne.

Se Sofie Lindes Instagram-opslag nedenfor.

View this post on Instagram

Kære venner ♥️ Jeg har det seneste stykke tid fået utrolig mange spørgsmål vedr. min krop og min vægt. Stort set alle er positive; “Hvor er det flot, at du har tabt dig”, “Hvor er du blevet smuk efter du har tabt dig, hvordan har du gjort det?”, “Endelig kan man se din krop. Godt gået”. Jeg ved godt, at alle beskeder og kommentarer er serveret - og sendt afsted med gode hensigter og i kærlig mening. Alligevel bliver jeg lidt trist, når jeg læser dem. For er vi virkelig stadig der? Dér hvor vi stadig synes at det flot og flottest hvis man har tabt sig? Og dér hvor vi kommenterer på hinandens kroppe og vægt? Min krop, som nu har fulgt mig i 30 år, har som voksen vejet både 50 kg. og over 100 kg. Min vægt afhænger af hvor jeg er i mit liv og hvilken livsfase, jeg befinder mig i. Mit forhold til min krop har svinget meget gennem årerne, men her de seneste år har jeg lært at holde af den. Præcis som den er, og med den yoyo-vægt der følger med den. Og hold nu op, hvor har det været dejligt🌱 Hvor ville jeg dog ønske for alle unge mennesker, at de kunne vokse op uden konstant at tage stilling til, hvordan deres egen - og andres kroppe ser ud. Og uden illusionen om, at det er ‘flottest’ at være tynd. Jeg drømmer sådan om, at vi sammen arbejder henimod, at det er en ‘ikke-ting’ hvordan vores - og andres kroppe tager sig ud. Jeg ved, at det er lettere sagt end gjort. For det ligger så dybt forankret i os. Men lad os prøve. Lad os fokusere på mennesket, tøjet, omgivelserne og ikke kroppen. “Hvor er det en flot prikket kjole du har købt dig. Sådan en gad jeg godt have.”, “Hvor er du altså pæn”, “Du ser så godt ud i den kjole”. Det er små detaljer - men jeg tror på, at hvis vi tager vægten og kroppen ud af ligningen, når vi kommenterer hinanden, så vil det gøre en stor forskel på, hvordan vi ser på os selv❣️Lov mig at huske, at det ‘flotteste’ er at gå med rank ryg, tale pænt til andre og sig selv og gøre det så godt man kan i alle livet’s hensigter❣️That’s all 😘 Kys S. ♥️

A post shared by S O F I E L I N D E (@sofielinde1) on

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close