Kendte19. maj 2022

Sofie Linde: Fra børnevært til folkeeje

TV-værten har vind i sejlene som aldrig før. Sofie Linde er blevet et brand, alle de store firmaer vil have som frontfigur
https://imgix.seoghoer.dk/x_2_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Hun er et af Danmarks mest populære tv-værter i øjeblikket, og nu har hun ovenikøbet landet et nyt job som frontfigur for lingerigiganten Femilet.

SE og HØR tager dig med på Sofie Lindes vilde rejse op ad karrierestigen.

Hendes allerførste optræden på skærmen var på det store lærred - så er stilen ligesom lagt. For da Sofie Linde gik i 1. g landede hun rollen som Liselotte i Niels Malmros’ film ”Kærestesorger”.

Efter gymnasiet ringede DR til hende med et jobtilbud. De havde forelsket sig i hende under en casting nogle år i forvejen, og det blev altså starten på hendes karriere i flimmerkassen.

Hun lagde ud med at være været på sommersatsningen ”Sommer Summarum” på DR’s børnekanal Ramasjang. Siden blev hun vært på MGP og efterfølgende styrede hun løjerne på DR Ultra for de lidt større børn.

I 2016 blev hun folkeeje, da hun overtog værtstjansen på DR helt store fredagsflagskib ”X Factor” efter Eva Harlou.

Fra lønslave til chef i egen butik

Efter tre sæsoner svingede DR sparekniven og lukkede sangprogrammet. TV 2 stod dog klar til at overtage, og Sofie Linde besluttede at sige sit faste job på DR op og springe ud som freelancer.

Og det åbnede for et væld af jobmuligheder, da hun som chef i egen butik ikke længere var underlagt DR’sregler om, at man ikke må lave reklamer og andre indtægtsgivende samarbejder.

Og siden er det da også kun gået en vej for den populære TV-vært.

Giganter som McDonald’s, Arla og Matas har stået i kø for at lave samarbejder med Sofie Linde. Og senest er hun blevet frontfigur for lingerifirmaet Femilet.

Til SE og HØR begrunder kommunikationschef Tea Nørgaard valget af Sofie Linde med, at hun er nede på jorden og sådan en, rigtig mange kan identificere sig med.

- Og det kan danskerne rigtig godt lide, siger hun.

Det var også Sofie Linde, der tog sagen i egen hånd, da MeToo-debatten ikke var kommet rigtigt i gang i første omgang.

Til Zulu Awards vovede hun at ødelægge den gode stemning med et vigtigt budskab.

- Da jeg var 18 år og startede på DR. Jeg skulle til julefrokost. Havde glædet mig enormt meget. En stor tv-kanon kommer over til mig og siger til mig, at jeg ikke sutter hans pik, så ødelægger han min karriere. Jeg sagde nej. Jeg er ret sikker på, at du kigger på mig nu, lød dundertalen fra scenen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sofie_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Sofie Linde hev op i kjolen og afslørede sin graviditet, da hun var vært for Zulu Awards i 2020, hvor hun samtidig fortalte, at hun var blevet udsat for sexchikane, da hun var ansat på DR. Foto: Aller Media

Og vigtige budskaber burde være hendes mellemnavn, for hun har mange af dem. Og hun deler flittigt ud af dem – som når hun som Matas-ambassadør holder sine såkaldte Tæt Talks og slår et slag for kropspositivisme.

Det er også det, Femilet er faldet for og en af årsagerne til, at de har ansat hende som model.

- Sofies naturlige, ligefremme og ærlige person er et perfekt match for os som brand. Vi deler de samme værdier og vi står 100% inde for de holdninger og værdier, Sofie som person rummer, skriver de i en udtalelse på Instagram.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sofie_linde_1_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Sofie Linde til X Factor-finalen i 2019. Her hev hun fat i sit maveskind, mens hun legede sexkilling, fordi hun synes, det er vigtigt at kunne tage pis på sig selv. Foto: Thomas Laursen

Guld i linde strømme

Freelancelivet og de mange samarbejder har også kastet enorme summer af sig. I Eurowoman fortalte hun tidligere i år, at hun kan leve af sin Instagram, og at alt det andet derfor blot fungerer som lommepenge.

- For mig er det en kæmpe frihed, at jeg kan leve af min Instagram-profil. Det betyder, at jeg ikke er afhængig af en chef eller en tv-kanal. Jeg er ikke nødt til at gøre noget, fordi jeg er fastansat. Det er den vigtigste magt for mig.

Hvis de pludselig synes, jeg er for grim eller for dum, så har jeg mit eget sted. Og så gør jeg mig umage med, hvem jeg samarbejder med. Jeg vil ikke underminere min troværdighed, siger hun blandt andet i interviewet, og man kan dermed konstatere, at pengene vælter ind, sagde hun til magasinet.

I 2018 betalte hun og gemalen Joakim Ingversen otte millioner for en strandvejsvilla i nordsjællandske Taarbæk.

Sidste år købte parret et spøgelseshus på Langeland, som man lige nu kan se dem sætte i stand i TV 2-programmet ”Linde på Langeland”.

Det over 100 år gamle håndværkertilbud kostede dem i første omgang 695.000 kr. Men det kommer til at stå parret i et noget højere beløb, når håndværkerne har skruet den sidste skrue i.

I BT-podcasten ”Det, vi taler om” har hun dog afsløret, at både hun og Joakim har modtaget honorar fra TV 2, mens de optog ”Linde på Langeland”.

Og her efter første sæson er det kun køkkenalrummet, der står færdigt. Der er med andre ord til mange sæsoner i det hus.

Så de kan renovere videre, mens TV 2-lønnen ruller ind på kontoen.

Sponsoreret indhold