Kendte23. marts 2021

Smukfest om genåbningsplan: - Vi er skuffede

Der er ikke meget nyt under solen for den danske festivalbranche, efter den nye genåbningsplan så dagens lys
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190808_wen_-_smuk_135.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

0.

Så mange gange var festivalerne nævnt i den store genåbningsplan, der blev offentliggjort sent mandag aften.

Mens mange andre brancher har fået helt konrete datoer at gå efter, så er Søren Eskildensen, talsperson for Smukfest, ikke helt tilfreds med, at de ikke har fået noget nyt og konkret at arbejde med i genåbningsplanen.

- Vi er skuffede over ikke at være nævnt. Men vi kan konstatere, at i og med vi ikke er med, så er det eneste, vi kan gøre, at fortsætter som vi gør nu. Nemlig med at planlægge en sundhedsmæssig forsvarlig festival. Det er vores fulde fokus nu, siger han til SE og HØR.

Han havde håbet på, at sommerens festivaler havde fået nogle mere konkrete og ambitiøse retningslinjer for den samlede festivalsæson, men dem må han og de andre festivaler altså stadig vente på.

- Så lige nu er vores udgangspunkt det samme som før genåbningsplanen, siger han.

Væsentlig nøgle

Lige som Roskilde Festival, så bider han mærke i, at regeringen og aftalepartierne er enige om, at et coronapas skal være billetten til, at store dele af samfundet kan genåbne i takt.

VIGTIGE DATOER for genåbningen

6. april: Bl.a. kan elever i 5.-8.-klasse, ungdomsuddannelser og voksensuddannelser kan vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde - det vil sige hver anden uge. Liberale serviceerhverv åbnes med værnemidler.

13. april: Mindre indkøbscentre, stormagasiner, arkader og lignende med et areal på under 15.000 m2 kan genåbne. Gælder ikke biografer, restauranter m.m. i centrene.

21. april: De store indkøbscentre og stormagasiner for almindelig handel åbnes. Med coronapas åbner udendørsservering på restauranter og caféer, museer, kunsthaller og biblioteker. Uden coronapas åbner også indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år.

6. maj: Med coronapas åbner indendørs servering på restauranter og caféer, konferencer, spillesteder, teatre og biografer og lignende øvrige lokaler for kultur. Med coronapas åbner også indendørs idræt for voksne over 18 år.

21. maj: Med coronapas åbnes resterende idræts,- fritids- og foreningsaktiviteter. Desuden åbner indendørsfaciliterer i forlystelsesparker, zoo, mv. Højskoler og aftenskoler åbner også.

Kilde: Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark

- Vi kan konstatere, at coronapasset er en væsentlig nøgle. Hvis det viser sig, at vaccinerne ikke er kommet og reddet os, og al corona er væk inden sommeren, så ser det ud til, at coronapsset bliver afgørende, siger Søren Eskildsen.

- Vi har både kompetencerne og viljen til, at Smukfest sker i virkeligheden, afslutter talspersonen.

I rammeaftalen for genåbningen af Danmark står det beskrevet, at der skal nedsættet en hurtig-arbejdende ekspertgruppe, der i midten af april skal komme med forslag til, hvordan større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt.

I midten af april kommer der også fra regeringen en plan for udfasning af forsamlingsforbuddet.

Der er langt planer for en gradvist genåbning indtil 21. maj. Smukfest, der tidligere hed Skanderborg Festival, afholdes i år 2021 fra 4.-8. august

Sponsoreret indhold