Kendte23. marts 2021

Roskilde Festival arbejder videre trods ingen genåbningsdato

Festivalen tror på, at deres Roskilde Festival bliver til noget til sommer, siden de ikke har fået det modsatte at vide
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megaal12857_001.jpg
 Foto: MEGA

Da den helt store genåbningsplan for Danmark blev aftalt mandag aften, kunne mange brancher og dele af samfundet kigge i planen for se helt konkret hvilken dato, de kan forvente at åbne op.

Men en branche, der længe har ventet på et svar, om de må åbne eller ej til sommer, er de danske festivaler. Og de har stadig ingen dato at gå efter.

Hos Roskilde Festival er man dog glade for, at der endelig er kommet en plan, der ser længere frem.

- Selv om den ikke siger noget om muligheden for store arrangementer, kan vi ikke se det som andet end udtryk for, at der stadig er en tro på, at det kan lade sig gøre at holde festival til sommer, siger Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, til SE og HØR.

- Hvis ikke, går jeg ud fra, at vi havde fået at vide, at det ikke ville være muligt. Så vi fortsætter planlægningen med fornyet intensitet – ellers løber tiden simpelthen fra os, fortsætter hun.

Selvom direktøren er optimistisk, havde hun da håbet på, at der var blevet meldt noget mere konkret ud.

- Set i det perspektiv, vil jeg ikke lægge skjul på, at det på nuværende tidspunkt ville have været bedre med en tydeligere plan og udmelding, der allerede nu viste vejen hen mod sommerens begivenheder. Det havde været mere hensigtsmæssigt for alle – ikke mindst i forhold til at sikre en ansvarlig planlægning, siger hun.

Ja tak til coronapas

I aftalepartiernes plan for genåbnings af Danmark er der stort fokus på, at coronapas bliver et helt centralt element, når dele af Danmark skal genåbnes, og det hilsner Roskilde Festival velkommen.

Ordet "festival" står ikke direkte i genåbningsplanen, men der står, at "aftalepartierne har et fælles ønske om, at de arrangementer, der samler os – kulturen, idrætten osv. – fremover vil kunne gennemføres i takt med, at flere bliver vaccineret – herunder med brug af coronapas."

Regeringen nedsætter en hurtigt-arbejdende ekspertgruppe, der med relevante myndigheder i midten af april skal komme med forslag til, hvordan større forsamlinger og arranementer skal afholdes, så de er sundhedsmæssigt forsvarlige.

- Vi har længe efterlyst et bredere, mere tværgående fagligt samarbejde, så vi ser meget positivt på, at der nu endelig nedsættes en ekspertgruppe, der skal se på mulighederne for at gennemføre store arrangementer. Vi har den viden og erfaring, der skal til og er klar til at stille op, lyder det fra Roskilde Festivals direktør.

Noget af det, der gør, at festivaler holder vejret, er især forsamlingsforbuddet. Hvornår det bliver hævet - eller helt ophævet - skal der først til at kigges på nu.

Det bliver også fra midten af april, at der bliver fremlagt en plan for udfasning af forsamlingsforbuddet.

Sponsoreret indhold