Kendte9. oktober 2022

Slotsfruen Duddi er også ramt af krisen: Varmer sig ved pejsen

– Vi har brænde nok til vinteren, håber ejeren af Valdemars Slot, som dog må stimle sammen om kaminen, når frosten kommer
Louise "Duddi" Albinus
– Vi kommer til at varme os ved pejsen, siger en optimistisk Louise “Duddi” Albinus, 43.
 Foto: Kasper Wenstrup

Det er ikke kun forholdet mellem søstrene Caroline Fleming og “Duddi” Albinus, som er iskoldt.

Det fredede Valdemars Slot på Tåsinge bliver også køligere og køligere i takt med, at vinteren nærmer sig.

Og eftersom priserne på naturgas og andre former for energi buldrer opad – og slottet i løbet af de seneste år har fået installeret naturgasfyr, kunne en opvarmning af slottets 6.800 kvadratmeter ligne opskriften på økonomisk harakiri.

Sparsommelig familie

Men ejeren af Valdemars Slot er optimistisk:

– Vi er en sparsommelig familie. Vi vil holde temperaturen i slottet på et absolut minimum – lige over frysepunktet, så intet bliver ødelagt.

Valdemars slot
Alle følelser var i spil, da Duddi i forrige uge satte sine auktionsbud ind hos Bruun Rasmussen, hvor masser af effekter fra barndomsslottet blev solgt.
 Foto: Jesper Sunesen

Og vi kommer til at fyre op med brænde i slottets ildsteder, for det er for dyrt at fyre op med naturgas, forklarer Duddi til SE og HØR.

Hvis hun og ægtefællen Nikolaj Albinus, som sammen har døtrene Marie-Louise på 12 år og otteårige Elisabeth Rose, havde åbnet for naturgassen som eneste varmekilde, kunne det nemt have kostet dem 50.000 kr. om måneden.

Brænde nok

– Men besparelser gælder ikke kun os – alle er jo ramt. Det er en skræmmende tid, vi lever i. Men vi kigger på alle løsninger.

Louise "Duddi" Albinus
Valdemars Slot er Danmarks største privatbolig og udgifterne til opvarmning kan hurtigt løbe op, hvis man ikke passer på.
 Foto: Kasper Wenstrup

Der er udsigt til, at vi på Tåsinge kan få fjernvarme i 2027, men indtil da kommer vi til at prioritere de rum, vi er i.

Vi vil nok være der, hvor der er en varmekilde. Og vi har brænde nok, siger Duddi, som dog ikke umiddelbart har overblik over, hvor mange ildsteder, der er på slottet.

– Men der er nok, fastslår hun.

Louise "Duddi" Albinus og Nikolaj Albinus
På auktionen i København lykkedes det Duddi og Nikolaj Albinus, 53, at købe meget af det historiske indbo, som nu kommer tilbage til Valdemars Slot.
 Foto: Kasper Wenstrup

Forleden fik Duddi mulighed for at købe en del af indboet fra Valdemars Slot tilbage på en auktion i København.

Forinden havde hendes storesøster Caroline Fleming tømt slottet for langt de fleste malerier, lamper, møbler, tæpper og pyntegenstande, fordi størstedelen af indboet tilhørte Carolines 18-årige søn Alexander.

Taknemmelige trods alt

Men det glæder trods alt Louise “Duddi” og hendes mand Nikolaj, at de fik mulighed for at byde på genstandene.

– Som firkløver er vi utroligt taknemmelige for at få så mange ting hjem til slottet.

Caroline Fleming
Sandsynligheden for at Caroline nogensinde vender tilbage til Valdemars Slot er mikroskopisk. Her ses hun foran Valdemars Slot på sydfynske Tåsinge med en af sine talrige kærester gennem de seneste år; Hervé Larren. I dag danner Caroline par med milliardæren Henrik Lind.
 Foto: Martin Høien

Jeg har det godt – og nu skal vi have lagt en plan for at få det hele fragtet hjem.

Men måske er det bedre at vente til senere. Så kan alle ejendele vinteren over være opmagasineret i opvarmede rum, funderer den 43-årige slotsfrue.

Mens Louise “Duddi” Albinus forsøger at forberede sig selv og sin lille familie på vinteren, søger hendes 47-årige søster Caroline opmærksomhed på de røde løbere i København – senest ved Elle Awards for et par uger siden.

Sponsoreret indhold