Kendte28. juli 2023

Simon Kvamms hemmelige fortid: Gik med springkniv

”X Factor”-dommeren gjorde oprør mod sine akademikerforældre. Nu gør han det med neglelak
Simon Kvamm, 48, kørte på knallert og gik med springkniv som ung.
Simon Kvamm, 48, kørte på knallert og gik med springkniv som ung.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: USO faldt om med hjertestop midt i København

I dag går han med neglelak og mascara, men da Simon Kvamm var en ung mand, var den slags aldrig blevet accepteret i den knallertgruppe, som han endte med at blive en del af. For her gik man ikke med neglelak. Her gik man med springkniv.

– Jeg gik på en privatskole, som var fin, men hvor der også var nogle lidt hårde typer, nogle knallertbøller.

– Dem begyndte jeg at hænge ud med og blev del af en vennegruppe, som bar en helt anden stil, end jeg var vant til, siger han i et interview med Euroman.

Oprøret mod akademikerforældrene var en del af forklaringen på skiftet til knallertbølle, der bød på nye oplevelser for Simon.

– Vi gik med springknive, fandt vores tøj i militære overskudslagre og tilbragte al vores tid nede i kælderen hos en ældre dame, som på en eller anden måde lod os have en form for klubhus der.

– I konfirmationsgave fik jeg en computer, som jeg straks efter solgte og købte min første knallert, en Yamaha 4-gears. På den kørte jeg til klubhuset og hang ud med sjakket efter aftensmaden, husker han.

I dag elsker han at nedbryde normerne ved blandt andet at gå med neglelak og mascara.
I dag elsker han at nedbryde normerne ved blandt andet at gå med neglelak og mascara.
 Foto: Hanne Juul

Nyt oprør

I dag har han stillet knallerten fra sig, men trangen til at provokere er der stadig. Som når han går med neglelak og mascara.

– Jeg har en slangering, som jeg engang købte i en souvenirbutik i kystbyen Moneglia i Italien, hvor der er masser af billige smykker. Det skabte en del opmærksomhed, at jeg havde den ring på i ”X Factor”, men den kamp tager jeg gerne for udvidelsen af paletten af, hvad man kan som mand.

– Det gælder også mascaraen. Og neglelakken, forklarer han til Euroman.

Han elsker at lege med de etablerede normer.

– Traditionelt set har du relativt få platforme mode- og stilmæssigt som mand, så jeg synes, det er dejligt, at der sker et ryk i forhold til kønsnormerne. Det åbner spillepladen op, og nu må vi mænd godt udsmykke os og være åbne om, at vi har en trang til det.

– Jeg har fået utroligt mange kommentarer på, at jeg har neglelak på i ”X Factor”. Der er mange i min generation, der har fået det helt galt i halsen.

Sponsoreret indhold