Kendte3. oktober 2021

Simon Kvamm åbner op om selvhad

I ugens afsnit af ”Toppen af poppen” er det Alex Vargas’ sange, der skal under kærlig behandling fra de andre musikere – og nummeret ”Shackled up” får Simon Kvamm til at fortælle om sin egen, private kritiker, der bor inde i ham selv.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De fleste har i større eller mindre grad oplevet den. Den indre stemme, der siger, du ikke er god nok, og som aldrig er tilfreds med dine præstationer. En perfektionistisk udgave af dig, der har nej-hatten på og kritiserer dine idéer.

Simon Kvamm kender den også. Og Alex Vargas.

Det fortæller de to musikere i ugens afsnit af programmet ”Toppen af poppen”, hvor det er Alex Vargas’ sange, der skal fortolkes af Simon Kvamm, Katinka Bjerregaard, Hjalmer Larsen, Malte Ebert, Maria Bramsen og Mathilde Falch.

- Vi vil gerne spille din sang ”Shackled up”, siger Simon Kvamm, efter han og gutterne fra bandet Hugorm har serveret hotdogs med det hele til musikerkollegaerne i den pølsevogn, hvor dagens første optræden finder sted.

- For mig, der handler den sang om nogen, der ikke er gode for hinanden. Og nogen, der ikke er god for mig i mit liv nogle gange, det er min indre stemme. Mit indre selvhad, som jeg nogle gange godt kan kæmpe lidt med, titter frem og fortæller mig, hvor latterlig jeg er. Eller at noget, jeg har gang i, ikke er fedt nok.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/kvamm_7.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Simon Kvamm stod i spidsen for Nephew fra 1996 til 2013 og igen fra 2017 til 2019. I dag spiller og synger han i bandet Hugorm. Foto: Dan Mariegaard

Sammen med kompagnonerne i Hugorm, spiller Simon Kvamm sin version af ”Shackled up”, hvor vi får lov at høre nogle af de ting, hans indre stemmer siger. Blandt andet ”Jeg er gift for dig, du er gift med mig”.

Alex Vargas kan udmærket genkende den indre kritiker, som Simon Kvamm taler om. Han har også selv den indre stemme.

- Jeg forstår virkelig, hvad du snakker om i forhold til at have den indre stemme, som man battler med. Jeg startede til psykolog på grund af det. Og min første psykolog, hun lavede den her øvelse med mig, hvor hun introducerede mig for perfektionisten i mig, som jeg så lærte at smide ud af rummet, siger Alex Vargas.

Han fortæller, at han stadig bruger værktøjet den dag i dag og fysisk beder kritikeren om at gå.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/foto_-_per_arnesen_tv_2_1.jpg
 Foto: Per Arnesen / TV 2

Alex Vargas kender alt til at have en indre kritiker. Foto: Per Arnesen / TV 2

- Hvis det bliver slemt nok, og selv om jeg sidder alene i studiet, så går jeg stadig den dag i dag hen og åbner døren og beder ham om at gå. Og lukker døren igen. Fordi perfektionisten er en nej-hat, som er rigtig, rigtig slem for uudviklede idéer.

- Så det ræsonnerer meget.

Alex Vargas havde skrevet ”Shackled up” om noget andet, forklarer han, men fremover vil han tænke mere over kampen med sig selv, når han fremfører den.

- Jeg tror, det bliver noget andet for mig at spille den sang nu. Det var sindssygt at få sådan et indblik i dit sind.

Du kan se Simon Kvamm optræde med Hugorm og sin indre stemme i ”Toppen af poppen” på TV 2 Play nu eller på søndag klokken 20 på TV 2.

https://imgix.seoghoer.dk/foto_-_per_arnesen_tv_2_2.jpg
 Foto: Per Arnesen / TV 2

Simon Kvamm, Maria Bramsen, Alex Vargas, Mathilde Falch, Hjalmer, Katinka og Malte Ebert er årets cast i "Toppen af poppen" 2021. Foto: Per Arnesen / TV 2

Sponsoreret indhold