Kendte10. april 2021

Martin Jensen reagerer på stikpille fra Simon Kvamm

- Er der nogen, der kan tage en joke, så er det mig, lyder det fra en finalefeststemt DJ og ”X Factor”-dommer, da SE og HØR spørger til det lille ukulele-stunt, der foregik under afstemningen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/untitled_98.png
 Foto: Ritzau Scanpix

Martin Jensens øjne rullede og hovedet rystede, når deltagere forventningsfulde kom spadserende til auditions med ”skodinstrumentet” ukulelen.

Den 29-årige DJ var bestemt ikke bleg for at svine den lille guitar og til dels deres indehavere til, og i de første programmer proklamerede han, at den burde forsvinde fra verden.

Og det faldt i dén grad en etableret musiker som Simon Kvamm – aktuel i projektet Hugorm, og som manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver i DR’s fremragende selvhjælpskritik ”Guru” - for brystet.

Folk skal bare holde deres kæft

Så da Kvamm gik på scenen sammen med liveshow-deltagerne ved finalen fredag aften, var de hver især udsyret med miniatureinstrumentet, som Martin Jensen ynder at kalde ”lorteguitaren”.

Kvamm sang ”Folk skal bare holde deres kæft” – titelnummeret fra Hugorms første EP – og netop dét budskab lagde sig godt op ad musikerens kritik af den debuterende dommer, da de første auditions rullede over skærmen i januar.

- Jeg fatter ikke, hvorfor piger, der har øvet sig på et instrument, skal latterliggøres?! Og hvorfor kører TV 2 med på den, skrev Kvamm.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20210410-004600-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

- Pigerne kan spille. Martin, hvad kan du selv? Du kan ikke sige ukulele, så du slår gnisten ihjel, sang Simon Kvamm i en instagram-video, før han fredag aften stod i "X Factor"-finalen med en gevaldig stikpille til DJ'en og dommeren, der hader ukulele. (Foto: Ritzau Scanpix)

Produktionen som afsendere

Da SE og HØR fanger Martin Jensen efter afgørelsen, fortæller han, at han er glad for den lille opsang.

- Hvis der er nogen, der kan tage en joke, så er det jo mig, lyder det.

- Hvordan var det at stikpillen kom fra sådan en som Simon Kvamm - i lyset af det angreb, han kom med efter auditions?

- Ah, jeg tænker, det nu nok nærmere kom fra produktionen bag, sådan opfattede jeg det i hvert fald. Og det er så meget sjovt, svarer han, før han fortsætter:

- Det har jo været en gennemgående ting, det her med ukulelen, så det var da en oplagt gimmick.

Da første vers og omkvæd var overstået, fik DJ’en udleveret den lille, populære guitar, hvilket han da umiddelbart også tog med et smil.

Artiklen fortsætter under billederne:

https://imgix.seoghoer.dk/20210410-004610-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det bliver nok ikke lige foreløbigt, vi ser Jensen inkludere ukulele i sine DJ-sets. Lettere skeptisk tog han imod gaven fra TV 2 og Kvamm. (Foto: Ritzau Scanpix)

https://imgix.seoghoer.dk/20210410-004649-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Trods drillerier og kritik blev der delt krammere ud til sidst (Foto: Ritzau Scanpix)

Endelig korrekt udtale

Hos Nikoline Steen Kristensen, som er én af de stolte ukulele-spillende ”X Factor ”-deltagere er der stor begejstring over, at sådan en som Martin Jensen nu ikke længere kløjes i udtalen af hendes foretrukne strengeinstrument.

- Det var da så fedt, at selveste Martin Jensen nu er begyndt at udtale ”ukulele” rigtigt. Så fik vi da også lært ham et eller andet, storgriner den 17-årige finalist.

Martin Jensen har undervejs i de første programmer kaldt ukulelen for både en "ukululu", "ukubulo" og en "ukulili".

Sponsoreret indhold