Kendte17. juni 2021

Simon Kjær bryder tavsheden: - Et chok, der vil sidde i mig for altid

Nu sætter anføreren for det danske fodboldlandshold for første gang ord på kollegaens uhyggelige kollaps i Parken
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Simon Kjær, 32, kalder Eriksens hjertestop for en påmindelse om, at fodbold ikke er det vigtigste.

Fem dage efter de dramatiske begivenheder ved EM-kampen mellem Danmark og Finland, hvor 29-årige Christian Eriksen fem minutter før halvlegen pludselig drattede op, sætter hans holdkammerat nu ord på oplevelsen.

- Et chok, der vil sidde i mig - og i os allesammen - for altid, skriver han blandt andet.

Kjær var en af de første, der løb Eriksen til undsætning, og som sammen med de øvrige spillere dannede ring om deres faldne kammerat.

Med Eriksen i hjertet

Med chokket og forfærdelsen malet i ansigterne stod de med foldede hænder, mens de håbede på det bedste.

- Det eneste, der er vigtigt og betyder noget, er, at Christian er okay. Jeg er stolt af, hvordan vi agerede som hold, og hvordan vi har stået sammen i denne svære periode, skriver han videre, før han takker for danskernes støtte.

- Vi går på banen mod Belgien med Christian i vores hjerter og tanker, siger han om den forestående kamp torsdag aften.

Simon Kjær var sammen med Kasper Schmeichel også hurtig til at løbe Eriksens kæreste Sabrina Kvist Jensen i møde, da hun i panik forlod tilskuerpladserne og nærmede sig det hårdt ramte fodboldstjerne.

En heltemodig reaktion, som efterfølgende udløste en storm af hyldestopslag på særligt de sociale medier. Ikke bare i Danmark, men også i udlandet.

Kjærs Twitter-opslag, som han blot kalder "Mine ord" er i løbet af kun 20 minutter blevet liket flere tusinde gange.

Vild reaktion fra kollapset Eriksen

Alt imens landsholdstruppen varmer op til kampen mod belgierne torsdag aften, har også den tyske læge Jens Kleinefeld forsøgt at forklare hændelsen på banen.

Han fortæller eksempelvis om én særlig reaktion fra den kollapsede Eriksen, der overbeviste ham om, at han nok ville klare sig.

Den kom, da Jens Kleinefeld fik en positiv respons fra Eriksen, da han blev spurgt, om han var tilbage ved bevidsthed. Herefter fortæller den tyske læge, at fodboldspilleren sagde: ”For fanden, jeg er kun 29 år gammel.”

https://imgix.seoghoer.dk/20210617-112241-1-1920x1279we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Arm i arm stod Kjær med sine skrækslagne kollegaer, der dannede mur omkring Christian Eriksen, mens han modtog livreddende behandling på plænen. (Foto: Ritzau Scanpix)

Torsdag bekræftede DBU - Dansk Boldspil Union - at midtbanestjernen skal have foretaget et indgreb efter kollapset i Parken.

Ligesom de er kommet tættere på en forklaring på ulykken.

- Efter at Christian har gennemgået diverse hjerteundersøgelser, er det blevet besluttet, at han skal have indopereret en hjertestarter, en såkaldt ICD-enhed'.

- Dette giver man efter hjertestop udløst af hjerterytmeforstyrrelse, lyder det.

Sponsoreret indhold