Kendte 9. december 2021

Simon Jul har mistet vennen Lars Høgh: - Hvor har vi grinet!

I et rørende opslag hylder Simon Jul sin ven og sit idol, som er død efter et langt kræftforløb
Foto: Dan Mariegaard

Simon Jul fik en klump i halsen, da den triste nyhed om Lars Høghs død nåede til ham.

Den 44-årige komiker beskriver den 62-årige målmandslegende, som onsdag aften sov ind efter en lang kamp mod kræft, som sin "cooleste ven".

""Er du fuldstændig idiot ? Der ska sgudda’ ik flløe’skum på brunner te’ morgen’ ma’ “ ... En af de sætninger, der væltede frem sammen med en kæmpe klump i halsen, da jeg fik at vide at ægtemanden, faren, farfar, morfar, svigerfar og den cooleste ven var rejst videre," skriver Simon Jul i et opslag på Instagram, hvor han mindes sit gamle idol.

"Kæreste Lars, hold kæft hvor har vi grinet, manner !!"

"Jeg lærte dig at kende som fanboy og føler nu at jeg har en virkelig god ven som er rejst videre," fortsætter han.

Deres første møde

Første gang, Lars Høgh og Simon Jul mødte hinanden, var i panelet til "Mads og Monopoloet" den 8. august 2020.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

I det afsnit af den populære podcast kunne Lars Høgh faktisk afsløre, at han ikke havde fået kemo i et halvt år, og at hans hår var ved at vokse ud igen.

Det første dilemma, panelet bestående af de to og musikeren Lina Rafn, handlede om Petra, der er i tvivl, om hun skal flytte til Grønland, fordi det kan koste hende forholdet.

For at svare på det dilemma, starter Simon Juul faktisk ved Lars Høghs situation:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- En af de ting, jeg tænkte over som en strøtanke her til morgen - uden at have tænkt 1000 tanker om, hvordan jeg skulle møde Lars Høgh for første gang - var, hvad er det sidste, jeg nægter at tænke, inden jeg skal have fra.

- Og det sidste, jeg nægter at tænke, er, at man skulle have gjort det og det og det, lyder det fra Simon Juul.

Råd og støtte

"Mads & Monopolet-panelet" blev dog ikke sidste gang, Jul og Høgh skulle snakke og grine. Men Lars Høgh var der også for Simon Jul, da det brændte på.

"Holder totalt fast i vores samtaler om musik, mennesker, mad og “alt det goe’ å’ vigtige”," skriver Simon Juul i sit opslag og fortsætter:

"I forsommeren i år var jeg igennem noget rigtigt lort med nogle skrækkelige folk. Jeg kontaktede dig og du var der straks med fantastiske råd og støtte, og det er den ånd du lever videre i hos mig."

Artiklen fortsætter under billedet ...

Til sit rørende opslag deler komikeren også et par billeder med gode, varme minder sammen med Lars Høgh.

"Alt det vi trods alt nåede på den korte tid vi kendte hinanden, det er sgu DET der tæller. Du forbliver en ustoppelig kapacitet i min bevidsthed, et forbillede og en go' griner for altid."

"Hav en smuk rejse videre. Alle mine tanker og krammere til din familie og nærmeste."

Reaktionerne strømmer ind, efter det kom frem, at Lars Høgh havde sovet stille ind. Blandt andre hylder Rasmine Laudrup den gamle ven af familien.

Sponsoreret indhold