Silas i fuld krigsmaling: Kinky karl

Den positive feedback er væltet ind i Silas Holsts indbakke, siden han forleden afslørede, at han spiller rollen som dragqueenen Lola i musicalen “Kinky Boots”, som har premiere på Det Ny Teater i februar 2022.

– Den rolle betyder mere, end hvad jeg lige havde regnet med, da jeg sagde ja for et halvt år siden, jubler Silas Holst til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg kan godt lide at skabe røre engang imellem og stå op for de ting, jeg selv tror på – og vise, at vi alle sammen er møgforskellige, siger Silas, som denne sommer kan opleves i Nykøbing Falster Revyen. (Foto: Hanne Juul)

Danseren og musicalstjernen har ellers altid sagt nej til homoseksuelle roller, men nu besluttede hans sig for at gå all-in. 

– Jeg kan ikke gå i graven med noget, som jeg ikke turde gøre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Silas Holst har i nu tre år dannet par med Nicolai Schwartz, 35.
Hans egen seksualitet, har altid fået ham til at sige nej til homoseksuelle roller.
– Jeg var bange for at lave en stereotyp udgave af noget, som kom lidt for nært og at lave en dårlig udgave af en homo, erkender han. (Foto: Alex Tran)

Og så tænkte jeg, at hvis jeg skal gøre det, så skal jeg kraftedeme også gøre det i høje hæle og gøre det ordentligt. Så nu gør jeg det, bruser Silas, som ikke kendte en masse til den farverige verden, som dragqueens repræsenterer, før han fik rollen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2019 delte det vandene, at Silas Holst dansede med Jakob Fauerby, 43.
– Der er nogen, der skal lægge røven i klaskehøjde, og det har jeg ikke så meget imod at gøre, indrømmer Silas. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg er blevet meget fascineret af den verden. Det er en rørende verden at bevæge sig ind i, og jeg er virkelig glad for, at jeg har sagt ja, nu hvor jeg har lært den verden at kende, siger Silas.

Høj på hæle

Og han er allerede begyndt at øve sig – med sangundervisning en gang om ugen, og så skal fødderne ikke mindst vænne sig til stiletterne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Da Silas i efteråret dansede med Nukâka Coster-Waldau, 50, “prøvekørte” han stiletterne.
– Dengang jeg dansede i høje hæle, havde jeg lige fået at vide, at jeg havde fået den her rolle, så det var også for at teste mit eget mod af.
Og så passede det perfekt ind i det nummer, fortæller Silas, som også fik et par af dansepartnerens hjemmelavede øreringe. (Foto: Hanne Juul)

– Jeg løber rundt i kilometerhøje hæle hver dag for at lære at gå i dem – hold kæft det gør ondt!

Men jeg skal jo vænne mig til det og lære at danse i dem tre timer hver aften, ler Holst.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er næsten ikke til at se, men den er god nok.
Silas Holst, 38, er trådt ind i rollen som drag- og natklubartisten Lola.
– Det tager halvanden time i makeuppen, griner musicalstjernen. (Foto: Det Ny Teater)

– Jeg har fået nogle, der er rigtig irriterende og høje, og hvis jeg kan vænne mig til dem, så vil resten føles som sutsko, når vi går i gang.

Så jeg bider smerten i mig nu, så det bliver dejligt til december.  

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close