Kendte21. marts 2022

Sendte dickpics og stalkede: Nu har han fået nyt job

Den tidligere hollandske fodboldspiller Marc Overmars har fået nyt job efter krænkelsessag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220321-135258-5-1600x1066we.jpg
 Foto: Tom Goyvaerts/AFP/Ritzau Scanpix

Marc Overmars, der i februar forlod sin stilling som sportsdirektør i Ajax efter en krænkelsessag, bliver ny teknisk chef i den belgiske fodboldklub Royal Antwerp.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dermed skal han være chef for danske Brian Priske, der er cheftræner i klubben.

Marc Overmars forlod hollandske Ajax, efter at det kom frem, at han havde sendt upassende sms'er til adskillige af klubbens kvindelige ansatte.

Da Overmars forlod Ajax, citerede klubben ham i en pressemeddelelse for, at han skammer sig over sine handlinger, og at han ikke så nogen anden udvej end at forlade klubben.

Bestyrelsesformanden i Ajax, Leen Meijaard, sagde, at Overmars nok var den bedste sportsdirektør, som Ajax nogensinde havde haft.

Ved præsentationen sagde Overmars, at det, der skete i Ajax, ikke kommer til at ske igen, og at krænkelsessagen er afsluttet og ikke har haft indflydelse på hans forhandlinger med Royal Antwerp.

- Jeg er glad for at være her. Det er et nyt kapitel for mig. En smuk udfordring i en klub, hvor jeg ser potentiale for at vokse, siger Overmars om det nye job.

Sven Jaecques, der er manager i Royal Antwerp, siger, at han ikke har talt med kvindelige ansatte om beslutningen om at ansætte Overmars.

- Det er vigtigt at give folk nye muligheder og komme videre, siger han.

Dickpics og stalkede

Sagen kom først frem i starten af februar i år, hvor den hollandske legende stoppede med omgående virkning.

Han havde angiveligt udvist stalkende adfærd overfor en kvindelig ansat, som han også har sendt dickpics til.

- Jeg skammer mig. I sidste uge blev jeg konfronteret med rapporten om min adfærd, og hvordan andre har oplevet det. Desværre opfattede jeg ikke, at jeg gik over stregen med det her, men det er blevet gjort klart for mig i de seneste dage. Jeg føler pludselig et enormt pres.

- Jeg undskylder. For en i min stilling er det helt uacceptabelt. Det kan jeg godt se nu. Men det er for sent. Jeg kan ikke se andre muligheder, end at jeg forlader Ajax. Det har også haft kæmpe betydning for mit privatliv. Derfor beder jeg alle om at lade min familie og mig være i fred, sagde Overmars dengang i en pressemeddelelse.

Marc Overmars er en legende, når det kommer til fodbold i Holland med 86 landskampe, og han har repræsenteret store klubber som Ajax, Arsenal og FC Barcelona i sin spillerkarriere.

Sponsoreret indhold