Kendte15. februar 2022

Seks sure smileys i træk: Tv-kok politianmeldt

Tv-kokken Camilla Plum og hendes virksomhed Fuglebjerggard har fået den sjette sure smiley i træk - og virksomheden er blevet politianmeldt igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-966309.jpg
 Foto: Niels S. Andersen

Ikke en, ikke to, ikke tre, ikke fire, ej heller fem men hele seks gange har tv-kokken Camilla Plum nu fået en sur smiley på virksomheden Fuglebjerggaard - og det er i træk.

Den imponerende stime fortsatte, da Fødevarestyrelsen 4. februar var forbi Plums gårdbutik med tilhørende café og restaurant.

Og selvom der var kommet styr på et par enkelte ting fra forrige besøg, så førte besøget altså til en nu politianmeldelse af Fuglebjerggard, afslører kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen.

Det er galt

Det er denne gang skadedyrssikringen som Camilla Plum ikke har styr på:

"Forholdet er ikke bragt i orden. Virksomheden politianmeldes. Følgende er konstateret: Dør til cafe med direkte adgang til køkken er lukket."

"Der er stadig mulighed for indtrængen af skadedyr idet der er åben sprække forneden på ca. 5-10 cm x 2-3 cm. Der opbevares fødevarer under kontrolbesøget."

"Døre til lokale med emballage, krydderier og butik er ikke lukket tæt. Der er stadig mulighed for indtrængen af skadedyr. Døre er af skydedøre af træ. Der opbevares fødevarer under kontrolbesøget," anmærker Fødevarestyrelsen i rapporten.

Det er ikke første gang, at Fuglebjerggaard og Plum er blevet politianmeldt.

To gange sidste år blev det til en politianmeldels, efter Fødevarestyrelsens besøg. Første gang var ved Fødevarestyrelsens besøg 11. november, hvor der i den første linje af kontrolrapporten står: "Virksomheden politianmeldes".

Ved en ekstrakontrol 7. december faldt Fødevarestyrelsens hammer så igen. Endnu en politianmeldelse til Camilla Plum.

De to politianmeldelser kom, fordidet haltede med rengøringen i virksomheden. Og nu er det altså skadedyrssikringen, Plum skal have styr på.

Tv-kok: Det er småting

Camilla Plum har dog svært ved at se, at hun for alvor bringer fødevaresikkerheden i fare. Også selvom hun gang på gang fældes af sure smileyer:

"De vil altid kunne finde noget, hvis de virkelig gerne vil."

"Og det vil de gerne, det er småting som i et hvert køkken, det handler om en helt utrolig nidkærhed i tjenesten, ikke om at vi ikke gør os enhver tænkelig umage for, at alt er i orden," skriver hun i en mail til BT.

Sådan løser hun det

Af kontrolrapporten fremgår det, at virksomheden ved styrelsens besøg har fremvist en vedligeholdelsesplan, hvor det fremgår, at vil blive lavet forbedringer i løbet af februar.

"Virksomheden har fremvist vedligeholdelsesplan, hvor der er beskrevet at tætning af døre til nævnte lokaler foregår i uge 3 i februar måned 2022."

"Virksomheden havde følgende bemærkninger: Det er svært at få håndværkere. Personale har forsøgt at udbedre forholdene," står der.

Sponsoreret indhold