Kendte6. februar 2015

Se videoen: Fra hjemløs til smart

Hvis en hjemløs bliver klippet og stylet, er der så nogen forskel fra alle andre?
Af af
Hjemløse bliver barberet og klippet - og er ikke til at kende.
Hjemløse bliver barberet og klippet - og er ikke til at kende.
 Foto: YouTube
Når det kommer til udseende, forbinder mange en hjemløs med en, der måske er en smule forhutlet, men er der virkelig den store forskel, når det kommer til stykket? Det spørgsmål har Tyler Bridges, som prøver at sætte fokus på hjemløse-problematikken i USA spurgt om.

Derfor har han lavet en video, hvor adskillige hjemløse mænd, der trænger til en kærlig hånd med hår og skæg, bliver klippet, barberet og stylet . Og resultatet taler for sig selv - det er ikke til at se, at nogle af dem skulle leve på gaden efter klipningerne.

LÆS OGSÅ: Tankevækkende eksperiment i København: Hvem hjælper denne sultne mand?

- Vi har en eller anden tendens til at se på en hjemløs person som et slags monster, eller en man slet ikke kan forholde sig til. Men hvis du giver ham et bad, en barbering og en klipning, så ligner han dig eller mig. Der er virkelig ikke stor forskel, siger Tyler Bridges til People.com.

LÆS OGSÅ: Pige håner hjemløs, så gik TV-vært amok

Det var baggrunden for, at Tyler lavede videoen, som han har kaldt: "What's the difference", som forklarer, at der er mere end 600.000 hjemløse i USA, og han opfordrer folk til at indse, at der ikke er forskel på "dem og os".

LÆS OGSÅ: Tankevækkende eksperiment: Her stjæler han fra hjemløs ... griber folk ind?

En af de hjemløse i videoen begyndte simpelthen at græde, da han så sit nye look.

- For ham - at se sig selv i spejlet - det var som om, han ikke havde set sig selv rigtig, rigtig længe. Det var næsten som om, han husked, hvem han var, før han var kommet helt derud, hvor han var endt den dag som hjemløs, siger Tyler, og forklarer desuden, at flere af mændene forlod optagelserne med fornyet mod på tilværelsen.

Se videoen her:

Sponsoreret indhold