Kendte16. april 2015

Se videoen: Er dette verdens bedste chef?

Dan Price hyldes lige nu på de sociale medier
Af af
Dan Price hyldes lige nu på de sociale medier (Foto:
Dan Price hyldes lige nu på de sociale medier (Foto:De fleste kunne nok godt tænke sig Dan Price som chef. Den 30-årige chef for virksomheden Gravity Payments havde for nyligt læst en artikel om glæde og tilfredshed på arbejdspladsen.

Artiklen havde været en stor øjenåbner for chefen. Derfor valgte han mandag morgen at samle sine 120 kolleger.

Han havde noget, han skulle fortælle dem.

Og nu går historien om Dan Price verden rundt, og chefen bliver hyldet for sit engagement og sin gavmildhed.

LÆS OGSÅ: Ups og avs! Er dette verdens dyreste omgang sex?

Årsag? De 120 medarbejdere vil inden for de næste tre år få en løn, der svarer til 70.000 dollars eller knap 500.000 kr. For størstedelen af de ansatte betyder dette en fordobling af deres nuværende løn. Dejlig nyhed, må man sige.

Pengene til lønforhøjelserne vil Dan Price tilmed hente i sin egen lomme - sagt med andre ord går den gavmilde chef nu 90 procent ned i løn - hvor han før kunne smide 1 mio. dollars ind på lønkontoen årligt, vil han fremover "kun" få omkring 70.000 dollars i årlig løn - præcis som sine engagerede medarbejdere.

Det skriver det amerikanske medie Huffington Post.

LÆS OGSÅ: Sh*t: Er dette verdens ondeste hævn?

Dan Price fik den gavmilde idé, efter at han havde læst den famøse artikel. I den stod der nemlig, at en lønstigning kunne betyde uendeligt meget for den "almindelige medarbejder". Så for 30-årige Dan Price er lønstigningen ren investering, for bedre betalte ansatte giver højere motivation, som igen giver bedre forretninger og bedre kundehåndtering.

- Det er en kapitalistisk løsning på et socialt problem. Jeg tror, at det betaler sig, det gør jeg virkeligt, siger Dan Price ifølge Huffington Post.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Er dette verdens bedste alene-far?

Og den gode nyhed har ikke kun vakt glæde hos de 120 ansatte i virksomheden Gravity Payments. Over hele verden bliver den unge chef nu hyldet for sin gavmildhed - nogle kalder ham endda verdens bedste chef.

Du kan se Dan Price overrække nyhedne til sine - forståeligt nok - noget overraskede medarbejdere her:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold