Kendte7. juni 2022

Satiriker Charter McCloskey hudløst ærlig: Indlagt på psykiatrisk

Den 41-årige komiker og satiriker har før været ærlig om sin kamp med angsten. Nu er det dog blevet for meget, og han har ladet sig indlægge på psykiatrisk
Charter McCloskey
Charter McCloskey fortæller ærligt om sin nylige indlæggelse på psykiatrisk.
 Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Den danske satiriker, der blandt andet er manden bag karakteren Jacob Ditzel, har flere gange i løbet af sin karriere åbnet op om sin svære tid med angst.

Han valgte blandt andet at trække stikket til Zulu Comedy Galla, da det løb af stablen i efteråret, da han ikke orkede at “kaste op af angst”.

Nu er han igen inde i en ganske svær periode.

Det skriver han i et længere opslag på sin Instagram-profil, hvor han desuden afslører, at han denne gang har ladet sig indlægge.

– Har aldrig været indlagt før, og det var en meget skræmmende beslutning, fordi en del af min angst er angsten for at miste kontrol og blive sindssyg, men også fordi sygdomserkendelse er big ting, at man måske ikke magter opgaven på egen hånd, skriver han indledende.

Skuespilleren fortæller videre, at han kort efter indlæggelsen finder ud af, at han har det “man før i tiden kaldte Aspergers Syndrom”.

– Det var lidt af en mundfuld. Men på mange måder også en forløsende mundfuld, for pludselig giver så enormt mange ting, så enormt meget mening.

Artiklen fortsætter under opslaget

McCloskey skriver videre, hvordan det i dag endelig giver mening for ham, hvorfor han godt kunne have det godt mentalt, men stadig få “altoverskyggende” angst.

Noget, der giver ham en ro, han ikke har haft før.

– Hver dag og hver time siden jeg fik diagnosen, falder ting på plads for mig. Også, at min angst og panikangst skyldes konstant stress af forsøg på at virke i en verden, der ikke er skabt til sådan en som mig.

– Med den viden, er der lys og håb forude, og jeg føler mig fortrøstningsfuld for første gang i lang tid.

Sponsoreret indhold