Kendte23. august 2023

Saszeline om sit livs vendepunkt: – Jeg følte virkelig, jeg døde

Den tidligere popstjerne og influencer fortæller i Casper Christensens podcast "Casper 3080 Tikøb", hvordan hun stod ansigt til ansigt med sine traumer med hjælp fra den psykedeliske bryg ayahuasca
Saszeline har droppet tilværelsen som influencer og er ved at uddanne sig til psykoterapeut. I Casper Christensens podcast erklærer hun, at hun vil kæmpe for, at såkaldt psykedelisk assisteret terapi bliver lovligt i Danmark. 
Saszeline har droppet tilværelsen som influencer og er ved at uddanne sig til psykoterapeut. I Casper Christensens podcast erklærer hun, at hun vil kæmpe for, at såkaldt psykedelisk assisteret terapi bliver lovligt i Danmark.
 Foto: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Derfor forsvandt Saszeline fra spotlyset: – Jeg skal ikke blive 40 år og være influencer

Casper Christensen har ikke lagt skjul på, at han mikrodoserer og benytter sig af blandt andet LSD og svampe for at konfrontere sine indre dæmoner.

Og netop psykedelisk assisteret terapi er også et samtaleemne, da 41-årige Saszeline gæster hans podcast "Casper 3080 Tikøb".

For den forhenværende S.O.A.P.-stjerne og influencer har nemlig også benyttet sig af psykedeliske midler for at udforske sit sind.

Som 37-årig følte hun, at hun ikke var sit "autentiske jeg", og derfor tog hun til Costa Rica, hvor hun stiftede bekendtskab med den psykedeliske bryg ayahuasca.

Saszeline kalder ayahuasca-oplevelsen en "smuk, men hård måde at heale dine traumer på".

Så sig selv dø

I podcasten beskriver Saszeline, hvad man oplever, efter man har drukket den mystiske te:

– Jeg fik lov at rejse tilbage i mit tre-årige jeg. Jeg fik lov at se nogle forskellige ting. Og jeg fik også lov til at dø. Jeg følte virkelig, jeg døde. Jeg lå med hovedet nede i jorden og følte: "Nu tager jeg mit sidste åndedrag som Saszeline", beskriver hun om sin oplevelse, som hun betegner som en "ud af kroppen"-oplevelse.

Hvad er ayahuasca?

Ayahuasca er en drik eller te lavet på to sydamerikanske planter. Den ene får dig til at hallucinere, den anden gør, at det hallucinerende stof nedbrydes langsommere i kroppen.

Ved indtagelse tripper man derfor i flere timer.

Ayahuasca er ulovligt i Danmark.

I podcasten ytrer hun taknemmelighed over, at hun blev tvunget til at lægge sit liv om:

– Jeg fik faktisk slået min persona ihjel, konstaterer hun om nedlukningen af sin Instagram, som skete efter en række kritiske udtalelse om coronavirus og coronavaccination.

Du kan lytte til hele podcasten hos Podimo.

Sponsoreret indhold