Kendte14. december 2022

Casper Christensen afslører: På syre i bedste sendetid

"Klovn"-komiker Casper Christensen er på LSD, mens han interviewer Sofie Linde i "All Exclusive". Det er langt fra eneste gang, han fortæller om sin brug af psykedeliske stoffer
Casper Christensen har tidligere været en del af det nu konkursramte firma Simple Feast.
Casper Christensen indrømmer at være på LSD for snurrende kameraer.
 Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

- Jeg er på LSD lige nu, afslører Casper Christensen under en samtale med Sofie Linde i andet afsnit af Viaplay-serien ”All Exclusive”.

Bemærkningen falder, da de to tidligere børneværter taler om afhængighedsgen og rusmidler. Mens Sofie Linde kun har mærket cigaretternes vanedannende effekt, har Casper Christensen forsøgt sig med lidt af hvert, siden han prøvede kokain for første gang som 42-årig.

I dette tilfælde er der naturligvis tale om en mikrodosis af det psykedeliske stof. Komikeren afviser, at han er på syretrip eller kan se drager og beskriver sin tilstand som fuldstændig normal, blot en smule mere koncentreret

- Jeg ved jo godt, at det er kontroversielt at sige, at jeg mikrodoserer. Det er heller ikke noget, jeg går og skilter med eller råber højt om, fortæller han og røber, at han også har gode erfaringer med svampe.

Det er mens Caper Christensen og Sofie Linde sidder her og taler, at Casper afslører over for hende, at han er på LSD.
Det er mens Caper Christensen og Sofie Linde sidder her og taler, at Casper afslører over for hende, at han er på LSD.
 Foto: Martin Sindal la Cour/Viaplay

Men han mikrodoserer udelukkende, når der er en terapeut til stede, hævder han. Men som Sofie Linde påpeger, er der ingen terapeut med i Portugal …

Selv om Casper udtaler, at han hverken skilter med eller råber højt om, at han mikrodoserer, så er det langt fra første gang, komikeren fortæller om sit mikroforbrug.

Blandt andet i biografien ”Casper”, som udkom i 2020, og de efterfølgende interviews i forbindelse med bogudgivelsen, fortalte han, hvor meget MDMA-terapi har ændret hans liv i positiv forstand.

- Altså overskriften ”MDMA-terapi reddede mit liv” ville ikke være misvisende, lød det for eksempel i Berlingske.

Mikrodosering har også været et tema i et afsnit af TV 2-serien ”Klovn”, hvor både Casper og Frank som bekendt henter inspiration fra deres eget liv.

I afsnittet, som bærer titlen ”Frank the Prank” beslutter Casper sig for at bekæmpe ungdommens sløvhed ved at give deres assistent Bo LSD.

- Så fungerer hjernen skarpere og hurtigere, og du har nok lagt mærke til, hvor skarp jeg er – og Bo, siger Casper i afsnittet.

Og det stopper ikke her, for i det seneste afsnit "Opkald 15" af sin podcast ”Casper ringer til Frank”, som han bestyrer i samarbejde med ”Klovn”-kompagnon Frank Hvam, fortæller han i detaljer om et svampetrip, han for nylig var på.

- Nu bliver jeg nødt til at fortælle dig en historie, som er lidt vild, indleder han.

- Du ved jo godt, at jeg går meget op i psykedeliske stoffer til indre rejser eller til helbredelse af for eksempel depressioner. Der kan man bruge svampe – jeg har selv været i MDMA-terapi, som jeg synes virkelig har hjulpet mig og for et stykke tid siden tog jeg det, vi kalder en svampetur, hvor jeg var på svampe.

Casper fortæller videre, at han tog på den såkaldte svampetur under kontrollerede forhold sammen med en terapeut. Det foregik om dagen, mens hans drenge Cooper og Jagger ikke var hjemme.

- Jeg kommer så på det her trip, og der sker det, at jeg bliver ført rundt i nogle forskellige verdener, og det er enormt smukt og flot.

- Der er nogle drilletricksters, der forsøger at lave sjov med mig derinde – det er en fuldstændig vanvittig rejse, fortæller han i podcasten, hvor han altså igen fortæller om sin brug af bevidsthedsudvidende stoffer.

SE og HØR ville gerne have haft en kommentar fra Casper Christensen, men han har gennem PR-agent Line Bilenberg afvist at medvirke.

Sponsoreret indhold