Kendte 19. april 2021

"Sarah Mahfouds hemmelighed": - Det er ikke noget, jeg deler ud af

I en dokumentarserie i tre afsnit fortæller bokseren Sarah Mahfoud om sin sværeste kamp - nemlig kampen mod sin egen psyke
Foto: André Blinkilde

Advarsel! Denne artikel indeholder spoilers til DR-programmet "SArah Mahfouds hemmelighed".
 

Hun slår hårdt i bokseringen og smiler stort til pressen, når hun lader sig interviewe. 

Men bag facaden kæmper den 31-årige bokser Sarah Mahfoud med nogle indre dæmoner. Og det er netop dét, hun fortæller hudløst ærligt om i dokumentarserien "Sarah Mahfouds hemmelighed".

I tre afsnit, som fik premiere i går på DRTV, fortæller verdensmesteren om, hvordan hun igennem mange år blev nedbrudt og dermed mistede sig selv.

Det er noget, hun har holdt hemmeligt - selv for sin familie - men som hun for første gang åbner op omkring i dokumentaren. 

- Det er ikke noget, jeg deler ud af. Det er ikke noget, jeg er stolt af og har lyst til at vise frem, slår hun fast i dokumentaren, hvor hun gang på gang prøver at tage tilløb til at få ordene ud gennem munden. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Thomas Gerhardt

Det er en hudløst ærlig boksestjerne vi får at se i "Sarah Mahfouds hemmelighed". Foto: Thomas Gerhardt

I dokumentaren ser vi blandet andet "Vild med dans"-vinderen gå til psykolog, hvor hun kæmper med at sætte ord på, hvad hun har været igennem. 

Da psykologen sætter Mahfoud til at skrive nogle af de episoder ned, hun har oplevet, kæmper hun imod med næb og klør og ender med at skrive "Jeg gider ikke!" på notesblokken. 

- Jeg bliver nødt til at sige det højt for at kunne komme videre selv. Nu har jeg prøvet at tie det ihjel, ignorere det, fortrænge det. Og det ulmer bare inden i mig, fortæller boksestjernen ærligt i dokumentaren. 

Da ordene kommer over hendes læber, kan man som seer tydeligt se, at det er en kamp for Sarah Mahfoud. En kamp, som er meget hårdere end den kamp, man ser hende udfolde i bokseringen. 

- Psykisk vold, lyder det fra hende. 

I dokumentaren ønsker hun ikke at komme ind på, hvem der har udsat hende for psykisk vold. 

- Det er lige meget, hvem de er. Det handler om den følelse, jeg står tilbage med, slår hun fast. 

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Thomas Gerhardt

Programmet kulminerer med, at Sarah Mahfoud må fortælle sine forældre om, hvad hun er blevet udsat for. Foto: Thomas Gerhardt

Dog sætter hun ord på, at det var "psykisk vold i relationer", og hun kommer også med konkrete eksempler: 

- Han tog en trimmer og truede med at barbere mit hår af. Kastede en flaske efter mig. Han sviner mig til, men jeg er stoppet med at lytte, beskriver Sarah Mahfoud i detaljer. 

I dokumentaren skal den dansk-syrisk-færøske bokser fortælle om de rystende oplevelser til sine forældre. Noget, som hun ellers har tøvet med, da hun gerne vil fremstå som én, der kan tage mod livets slag, som hun tager mod dem i bokseringen. 

Spørgsmålet er, om hendes livs største knockout kan ende med at gøre hende stærkere. 

Du kan se "Sarah Mahfouds hemmelighed" på DRTV

Sponsoreret indhold