Sanne 14 år efter blodproppen: Jeg har fået mit liv igen

Ubesværet, yndefuld, rapkæftet og med en urkraft i sin stemme tager hun publikum med storm, når hun optræder på scenen.

Danmark har stadig kun én rockmama - og det er ikke til at hverken se eller høre på Sanne Salomonsen, at hun for 14 år siden mistede evnen til at synge, efter hun fik en blodprop i hjernen.

Mange års kamp og viljestyrke giver nu pote - og det er den 64-årige superstjerne meget taknemmelig for.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I årene efter sin blodprop var Sanne Salomonsen, 64, nødt til at blotte sig for hele Danmark i sin kamp for at komme til at synge igen.
I dag er hun ovenpå – og synger landet rundt.

I årene efter sin blodprop var Sanne Salomonsen, 64, nødt til at blotte sig for hele Danmark i sin kamp for at komme til at synge igen.
I dag er hun ovenpå – og synger landet rundt. (Foto: Martin Høien)

- Det betyder alt! Det er jo mit liv. Jeg har kæmpet for at få mit liv tilbage, og det har jeg fået.

Det kan jeg mærke, og det er så vildt. Når jeg siger det til publikum, så får jeg også en vild reaktion, det er fantastisk, siger Sanne Salomonsen, da SE og HØR møder hende efter hendes koncert på Tisvilde Bistro forleden.

Her fortalte hun også, at hele hendes kamp for at synge igen var ekstra sårbar, fordi danskernes opmærksomhed var rettet mod hende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er en sej kamp, hun har været igennem, men i dag er hun tilbage på fuld styrke. (Foto: Martin Høien)

- Det var grænseoverskridende for mig at skulle igennem den tid, fordi jeg havde hele Danmark som vidne, så alt, hvad jeg foretog mig, var grænseoverskridende for mig. Jeg var mildest talt rædselsslagen hele tiden, siger sangerinden.

Rift om rockmama

Sanne VILLE have sit liv tilbage.

- Jeg ved, at hvis man vil opnå noget, så er det øvelse, der gør mester.

Jeg vidste, at jeg bare skulle synge, synge og synge. Jeg var nødt til at blotte mig og vise, at jeg ikke var lige så dygtig, som før jeg blev syg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

På scenen er hun nærværende, og Sanne nyder at synge for publikum. (Foto: Martin Høien)

Det har jeg kæmpet med i mange år, og jeg synes virkelig, at jeg nu er nået dertil, hvor jeg kan se jer i øjnene og sige: Nu kører det for mig!

For tiden turnerer Sanne rundt i Danmark – heldigvis blev det alligevel til koncerter denne sommer på trods af corona.

- Jeg har virkelig været privilegeret, for jeg er én af de artister, der fik tilbudt en rigtig turné, da Danmark begyndte at åbne igen.

Der lå 20 koncerter på mit bord, i det øjeblik de åbnede for, at der måtte være op til 500 mennesker i en forsamling.

Mit band og jeg skulle lige vænne os til alle restriktionerne, men det tog ikke lang tid, så fandt vi formen. Det er så fedt! siger hun.

Ny musik på vej

Nedlukningen af hele verden har dog også betydet, at en ny pladeindspilning er blevet udskudt.

- Jeg skulle have været af sted til Amerika i januar sammen med Chris Minh Doky og lave efterfølgeren til “In a New York Minute”-pladen, men den må vi sætte på hold. Vi må se, hvad der sker, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Åbenhjertig Salomonsen
Da Sanne var færdig med at give koncert i Tisvilde, havde hun ikke så langt hjem. Sangerinden bor på en bondegård, der ligger mellem Holbæk og Gilleleje.
- Jeg er færdig med at bo i byen. Jeg vil være ude, hvor der er luft, og man kan trække vejret. Man kan se årstiderne, siger hun. (Foto: Martin Høien)

Alle Sanne-fans kan dog godt begynde at glæde sig.

- Jeg har også nogle nye kompositioner i støbeskeen. Der kommer noget nyt –   selvfølgelig gør der det, siger Sanne med et smil.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close