Kendte25. juli 2016

Vild video: Sætter livet på spil for det PERFEKTE uvejr

Jason Weingart sætter gerne liv og lemmer på spil, når han jagt tornadoer og tordenvejr. Den amerikanske mand fra Texas elsker nemlig at jagte uvejr. Mød ham i denne vilde video
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/storm_chaser2.jpg
 Foto: Barcroft TV

De fleste af os søger inden døre, når det begynder at buldre og brage udenfor. Men ikke Jason Weingart.

Den amerikanske fyr fra Texas gør faktisk det præcis modsatte: Hver gang vejret for alvor viser tænder, smutter han uden for. Fyren elsker nemlig at jagte tornadoer og tordenvejr, og han har gjort det med stor glæde siden 2009.

Du kan møde Jason og det vilde vejr i videoen i bunden af denne artikel.

Det er bestemt forbundet med fare at gøre dét, som Jason Weingart gør. Og det er den 44-årige stormjæger også godt klar over.

[node:aller-related-content:1]

Alligevel har han ikke planer om at stoppe med at jagte uvejr lige foreløbig. Han har faktisk i sinde at forsætte så længe, hans krop han holde til det.

- Der har aldrig været et tidspunkt, hvor jeg har overvejet at stoppe. Det er dét, jeg virkelig elsker at lave, jeg nyder at lave det, og jeg er også blevet god til det. Så det er noget, jeg vil holde mig til så lang tid, at jeg kan, fortæller Jason Weingart.

Et ”godt” uvejr er dog ikke noget, Jason Weingart kan forvente at finde lige rundt om hjørnet, så meget af hans arbejdstid går med at analysere vejrprognoserne for at finde frem til de helt rigtige uvejr: Dem der indeholder både torden og tornadoer. En ganske livsfarlig cocktail.

Særligt husker han et uvejr i maj 2013. Der raserede en tornado et område i El Reno i Oklahoma. Jason Weingart kalder dette uvejr for ”det værste”, han har set og oplevet. Tornadoen dræbte otte personer, deriblandt tre stormjægere, der blev fanget i det frygtede uvejr.

- Vi kom rigtig tæt på, og det var en meget skræmmende situation. Der var meget trafik på vejen, som gjorde en farlig situation endnu mere farlig.

- Det var en hård dag, meget skræmmende, og det er én af de eneste gange, hvor jeg virkelig har følt, at jeg kunne dø på jobbet.

Du kan møde Jason og det vilde vejr i videoen i bunden af denne artikel.

Dét at være tæt på storme, der ødelægger almindelige menneskers liv, er også noget, der påvirker Jason Weingart.

- Det værste ved at være stormjæger er at du støder på så meget ødelæggelse, en by der er i ruiner, eller et hus der er ødelagt. Hvis du støder ind i sådan noget, er jagten ovre. Så bliver du der og hjælper, så godt du kan. Og du er der for de mennesker under dét, der er en meget svær tid for dem.

- Jeg er ikke stødt på noget, der har været helt vildt ødelagt endnu, men det er noget, du skal være forberedt på, for det er en del af jobbet.

Du kan møde Jason og det vilde vejr i videoen herunder:

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_30.png

Sponsoreret indhold