Kendte26. september 2018

Så du kræftsyge 3-årige Laura på TV? Sådan har hun det i dag

I tirsdagens afsnit af “Holder Danmark i live” mødte vi 3-årige Laura, der i foråret blev diagnosticeret med en alvorlig og dødelig hjernekræft. Nu fortæller hendes forældre, hvordan det går med Laura i dag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/laura.jpg
 (Foto: TV 2)

I foråret fik familien Piester-Stolpe en regulær dødsdom, som familien selv udtrykker det.

Her blev familiens livsglade datter på tre år, Laura, diagnosticeret med en sjælden og dødelig kræftsvulst i hjernen. Familien havde i noget tid bemærket, at deres før så energiske datter ikke længere var så legesyg.

Lauras hoved blev scannet, og her opdagede lægerne tumoren i hendes hoved.

Tirsdag aften kunne danskerne så følge med på TV i TV 2-programmet ”Holder Danmark i live”, mens familien gik i gang med den banebrydende behandling, som de håber kan gøre Laura rask – eller hvert fald give hende mere tid sammen med sin familie.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/laura_med_mor_og_far.jpg

Laura med far Lasse og mor Maiken inden strålebehandling på Rigshospitalet. Foto: TV 2

Laura gennemgik et længere strålingsforløb på Rigshospitalet, sideløbende med at hun begyndte en forsøgsbehandling med medicin. Håber er, at den nye medicin kan være med til at holde den aggressive kræft i ave.

Siden 4. juli har Laura kun modtaget medicinen, og nu fortæller hendes forældre, at deres datter og resten af familien er ved godt mod.

Til BT siger mor Maiken:

- Vi begynder at se hende vakle lidt mere på benene, så hendes balancecenter er påvirket. Ellers har hun det rigtig godt. Hun har ikke ondt nogen steder, går i børnehave hver dag og er en glad 3-årig, som leger med alle vennerne, siger Maiken Piester-Stolpe til BT og tilføjer:

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/laura_paa_hospitalet.jpg

Lille Laura på hospitalet. Foto: TV 2

- Det giver mig energi til de dårlige dage, hvor hun er pylret eller træt, eller hvor jeg tænker for meget over situationen og falder ned i et hul. De gode dage sætter energi ind på kontoen, så der er noget at tage af på de dårlige dage, fortsætter hun.

Laura har diagnosen DIPG, som er en sjælden kræftform, der blot rammer omkring tre børn herhjemme området. Kræftsygdommen er særlig svær at behandle, fordi de syge kræftceller vokser ind i de raske celler. Derfor kan kræften ikke opereres væk.

Efter fem år er 49 af 50 børn, der har fået diagnosen, døde.

Familien Piester-Stolpe holder dog modet højt og håbet lige sådan.

De håber, at den nye medicin kan holde sygdommen i ave så længe, at lægerne når at finde på nye metoder til at bekæmpe kræften.

Sponsoreret indhold