Kendte24. december 2016

Uhyggelige fotos gik verden rundt: Sådan er det gået "drengen på bagsædet"

I september stoppede politiet i East Liverpool, Ohio en bil og gjorde kort efter et uhyggeligt fund: To personer var gået fuldstændig kolde efter at have taget et skud heroin – imens sad et blot fireårigt barn på bagsædet. Siden har drengen været genstand for en familiefejde, men nu er der langt om længe sat et positivt punktum i den ulykkelige sag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/14192022_879927488809788_2784880840563037186_n.jpg
 (Foto: City of East Liverpool, Ohio/Facebook)

Særligt to billeder har brændt sig fast på nethinden hos mange i 2016.

Billederne viser et ægtepar, der siddet dybt bevidstløse i deres mørke Ford Explorer. Og bag dem – på bilens bagsæde – sidder en lille dreng, blot fire år gammel.

Han har netop været vidne til, at dem der burde passe på ham i stedet har valgt at tage et skud heroin.

Billederne af den tragiske historie blev taget af politiet i East Liverpool i Ohio, efter at betjente havde stoppet bilen og gjort det grufulde fund.

Siden har den lille dreng været kastebold mellem familiemedlemmer, der alle ønskede at få drengen.

Da drengen blev fundet på bagsædet, lå forældremyndigheden hos drengens 50-årige bedstemor, men da det var hende, der lå bevidstløs i bilen efter en heroin-overdosis, valgte myndighederne hurtigt at fjerne drengen.

I stedet valgte myndighederne, at den lille dreng skulle bo hos sin grandtante og grandonkel i Myrtle Beach i delstaten South Carolina, efter at de få dage efter episoden havde søgt om forældremyndigheden.

Men så meldte drengens mor sig pludselig på banen.

25-årige Reva McCullough, der arbejder som stripper, havde ellers selv fået frataget forældremyndigheden over sine tre sønner i 2012, fordi hun også havde store problemer med stofmisbrug. Men det var slut nu, forsikrede Reva over for Daily Mail, da hun så billederne af sin søn på bagsædet.

- Jeg græd fire dage i træk efter at have set billederne, sagde Reva McCullough, der herefter indledte en kamp for at få sin dreng hjem igen.

Myndighederne var dog ikke overbeviste om, at Reva var klar til at påtage sig forældrerollen – og derfor lykkedes det ikke moderen at få sin søn tilbage.

Nu er det i stedet besluttet, at grandtanten og grandonklen Lori og Terry Lane fra Myrtle Beach i delstaten South Carolina skal fortsætte med at have den fulde forældremyndighed over drengen.

En dommer har således givet Lori og Terry Lane den fulde forældremyndighed, skriver Huron Daily Tribute.

Dermed er der altså sat et positivt punktum i det ulykkelige og forfærdelige sag.

Parret, der blev fundet i bilen sammen med den lille dreng, sidder i dag bag lås og slå.

50-årige Rhonda Pasek – drengens bedstemor – måtte genoplives, da hun blev fundet i bilen. Hun modtog en dom på seks måneders fængsel for at bringe drengens liv i fare. 47-årige James Acord, der kørte bilen i narkopåvirket tilstand, afsoner en dom på 360 dages fængsel. Også for at bringe drengens – og andres liv – i fare.

Politiet valgte i september at offentliggøre billeder på Facebook til ”skræk og advarsel”:

- Vi føler, det er nødvendigt at vise bagsiden af dette forfærdelige stof. Vi føler, at vi er nødt til at være en stemme for de børn, der er fanget i dette forfærdelige rod. Dette barn kan ikke tale for sig selv, men vi håber, at hans historie kan overbevise andre misbrugere om at tænke sig om en ekstra gang, inden de sprøjter sig selv med dette gift, mens de har ansvaret for børn, skrev politiet på Facebook.

Se billederne af drengen på bagsædet herunder:

Dreng på bagsædet

Sponsoreret indhold