Kendte2. marts 2017

Pis også! Så meget urin er der typisk i din svømmehal

Forskere har fundet frem til, hvor mange liter urin du plasker rundt i, når du tager en velfortjent dag i svømmehallen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/badedag.jpg
 (Foto: All Over)

Det er nok de færreste, der vil indrømme, at de strinter i svømmehallens pool. Men der er altså en del, der ikke helt orker at hoppe op af vandet og besøge toilettet.

Forskere har nemlig regnet frem til, at du kan plaske rundt i op til 200 liter urin, hvis du svømmer rundt i et svømmebassin med olympiske mål. Mums!

Det skriver det britiske medie Metro.

Forskerne, der har undersøgt tis i vand, opdagede, at sødestoffet acesulfame potassium (ACE) findes i urin, og derfor kunne forskerne relativt let regne sig frem til, hvor meget urin der flød i badevandet.

Og her har de altså regnet ud, at i et bassin – der er 50 meter langt og 25 meter bredt – indeholder rundt regnet 200 liter af dine medsvømmeres tis (og måske også dit eget?).

Desuden har forskerne regnet frem til, at hver badegæst (der ikke orker at finde toilettet) i gennemsnit urinerer en mængde svarende til 70 ml.

Ifølge forskerne, der arbejder på University of Alberta, Canada, har andre undersøgelser vist, at 19 procent af den voksne befolkning på et tidspunkt i deres liv er ”kommet til” at tisse midt mellem badedyr og badegæster. Forskerne håber, at den nye undersøgelse nu vil få endnu flere til at droppe at tisse i vandet og i stedet søge mod toilettet, når trangen melder sig.

Det er nu ikke fordi, at det giver anledning til en større sundhedsfare at lave hovedspring i en urin-pool. For urin er ganske sterilt, og kloren i bassinnet er desuden medvirkende til, at urinen bliver desinficeret.

Men det er dog ikke uden gener. Tis og klor skaber nemlig en kemisk reaktion, der giver både lugtgener og svie og kløe.

Så husk nu svømmehallens motto: We Don't Swim In Your Toilet, Please Don't Pee in our Pool.

Sponsoreret indhold