Kendte21. december 2019

Rosendahl tog livet af ”Kristian Kedelig”: Nu er han Don Juan

Rosendahl så jordbundne Jensens potentiale som hed elsker i København – og lagde endegyldigt hans jævne personlighed i graven i den jyske muld.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kristian_jensen_foto_jsu.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

På Borgen går han under øgenavnet "Kristian Kedelig".

Men alligevel er han typen, der flirter med damerne.

Han tager på spejderlejr med sine drenge, men samtidig er det ham, der lukker festerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kristian_jensen_foto_tsl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Kristian har levet to liv: Et tilbagetrukket familieliv i Herning, men også et jetsetliv i København, hvor man kan finde ham i rampelyset. (Foto: Thomas Laursen)

Der bor i sandhed to mennesker inden i Kristian Jensen.

Forleden chokerede Venstres tidligere næstformand, da han stod frem og erklærede sin store kærlighed til sanglærken Pernille Rosendahl.

Historien gav genlyd – både på Christiansborg, men så sandelig også hjemme i Jensens hjemby, Herning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pernille_rosendahl_hjp.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Pernille Rosendahl, 47, vandt kampen om Kristians gunst. Parret er nyforelskede. (Foto: Hanne Juul)

Her efterlader Kristian nemlig sin hustru gennem 21 år, Trine Overmark Jensen, og parrets tre børn, Asbjørn, 12, Oliver, 16 og Magnus, 18.

– Reaktionerne på Christiansborg har været "wow!" Det var da alligevel vildt. Med sådan en vis grad af imponerethed. Hvilket har overrasket mig.

Set fra københavner-perspektivet har han nærmest fået oppet sit image. Men der gælder selvfølgelig en anden sandhed, hvis man drager vestpå til Herning, siger TV 2's politiske kommentator, Søs Marie Serup, som kender Kristian Jensen indgående.

– Der taler man jo mere om, at det er de sidste 20 år af hans liv, der ryger ud på kort tid. Både en kæmpe investering i partiet og i hans familieliv.

Måske er det sådan lidt midtlivskrise. I hvert fald er det ikke noget, man klapper ham på ryggen for. Det er noget rod, forklarer hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/coverkristian.jpg
 (Foto: SE og HØR)

SE og HØRs forside i sidste uge.

To mennesker i et

Hvis man skal forstå historien om Kristians valg, skal man dykke ned i hans to forskellige personligheder.

For selvom han har haft et image i offentligheden, har folk tæt på ham også kendt til hans mere kulørte side.

– I Venstre er han jo gået under navnet "Kristian Kedelig".

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kristian_jensen_foto_hjp.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Livet i rampelyset i København bragte den tidligere finansminister helt tæt på de kongelige, som da han deltog i Women Deliver Conference med kronprinsesse Mary, 47, i 2016. (Foto: Hanne Juul)

– Han har arbejdet hårdt på at lægge sit brand tæt op ad Anders Fogh Rasmussen som sådan en sportsmand. Sund og rask. Familieværdier.

Og det har alt sammen været en del af et bevidst forsøg på at lave en forskel på ham og Løkke, som er kendt som levemanden:

Elevatorvægt og cigaretter og sent i seng. Men det har nok altid været et lidt fortegnet og lidt for ensidigt billede af Kristian.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kristian_jensen_foto_jsu.2.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Når Kristian befandt sig i København, havde han travlt med at pleje sit politikerimage som her med Johanne Schmidt Nielsen i 2016. (Foto: Jesper Sunesen)

– For han er sådan en, der tager på spejderlejr om sommeren med drengene og går til gymnastik og løber hurtigt og selvfølgelig bor i Herning, så en del af historien er selvfølgelig korrekt.

Flirtende Fogh junior

Men han har også været en festlig fyr. Han er sådan en, folk gerne vil have til bords til julefrokost, og han er ikke den, der går først hjem.

Han er meget udadvendt, fortæller Søs, som mener, at Kristian kan være decideret charmerende, hvis man er så heldig at få ham som bordherre til fest.

– Man kan sige, at han har en belevenhed, som nogle ville se som flirtende. Men han er flirtende på en måde, så din mand ikke ville være nervøs, hvis du sad ved siden af ham til en julefrokost.

Men du ville selv synes, det var vældig sjovt. Han har et glimt i øjet, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kristian_jensen_foto_mho_0.jpg
 (Foto: Martin Høien)

De fleste mennesker fik et chok, da Venstres næstformand tonede frem i "Vild med dans" med Katrine Bonde, 35, for ni år siden. Men Kristian har altid haft en kulørt, flirtende side. (Foto: Martin Høien)

I virkeligheden har hans politiske liv båret meget præg af, at både han selv og partiet ønskede at profilere ham som en slags ny Anders Fogh Rasmussen. Men der er altså en sandhed med modifikationer.

– Han er ikke en Dr. Jekyll og Mr. Hyde, men der er det offentlige billede, som han selv har været med til at tegne, og det er "Kristian Kedelig" eller Fogh junior.

Og som en del af formandsopgøret i Venstre har der selvfølgelig også været noget ondskabsfuld sladder. Et sted midtimellem finder vi sandheden, forklarer hun.

Ved du, hvordan Kristian har det i dag?

– Jeg tror, han har det, som de fleste har det i sådan en situation:

Der er en splittelse i ham. Både en sorg over noget, der er tabt.

Og en glæde over noget, der er vundet, siger Søs Marie Serup til SE og HØR.

Sponsoreret indhold