Kendte 12. juni 2019

Roland Møller: Jeg blev mobbet

Skuespilleren Roland Møller blev mobbet i sin barndom, da det ikke var populært at lytte og danse til hiphop i barndomsbyen Næsby på Fyn
(Foto: Thomas Laursen)

Roland Møller er ikke bare en talentfuld skuespiller. 

Tilbage i 80'erne var lille Roland også en rigtig dansemus, hvor han i teenageårene vandt fynsmesterskabet i Electric Boogie.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hiphoppen har løbet gennem Rolands blodårer siden barnsben, og det var ikke helt problemfrit i en mindre provinsby på Fyn. 

Det fortæller Roland Møller i Politikens podcast "Lydspor", hvor programmets vært, Thomas Stokholm, interviewer en kendt.

- Jeg blev mobbet i skolen, da jeg hørte hiphop. De kaldte mig Roland Rap, og nogle af de store drenge smed brød efter mig i skolegården. De syntes musikken var noget pjat, lyder det fra Roland Møller.

Selvom Roland havde det svært på grund af sin passion for den amerikanske kultur, så stod den fynske knægt fast. 

Kærligheden til genren har dog også ført mange positive ting med sig.

Den 47-årige stjerne rapper blandt andet også under kunstnernavnet "DabbaDon", og så har han skabt mange venskaber gennem årene via musikken. 

- Jeg gik med cap, hvilket jeg blev mobbet med, men når jeg mødte en anden med cap, så var der et bånd. Det er også derfor, jeg har lært de fleste danske hiphoppere at kende fra min årgang, fortæller Roland Møller.

(Foto: Aller Media)

Roland Møller har vundet fynsmesterskabet i Electric Boogie. Foto: Aller Media

Danser ikke mere

Selvom Roland Møller kender alle de forbudte trin, så kommer man nok ikke til at opleve en dansende stjerne, hvis man støder ind i skuespilleren i byen. 

Roland har lagt sin dansende fortid bag sig, og der skal meget til for at få ham med ud og svinge træbenet. 

Skuespilleren bliver dog ofte opfordret til at vise sit talent på gulvet, men her er svaret klart, når folk spørger. 

- Når folk spørger, om jeg vil danse, så siger jeg: "Jeg er breakdancer. I break everything when I dance", lyder det med et grin fra Roland Møller. 

Udover Roland Møller har journalist Anders Agger også deltaget Politikens podcast "Lydspor".

I programmet skal en kendt vælge fem sange, som så bliver brugt til en snak om personens liv. "Lydspor" ligger tilgængelig på Spotify og itunes.  

[node:aller-related-content:2]

Sponsoreret indhold