Kendte29. maj 2015

Rørende! Her ser hun død brors ansigt for første gang

Se den rørende video, hvor Rebekah genser sin afdøde brors ansigt, her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/richard_norris_face.jpg
 AOP

Denne rørende video viser øjeblikket, hvor Rebekah Aversano ser og rører ved sin afdøde brors ansigt for første gang.

- Det er det ansigt, jeg voksede op med, siger en rørt Rebekah Aversano, mens hun forsigtigt med sin hånd stryger det ansigt, der engang var hendes afdøde brors.

Nu sidder broderens ansigt på en helt anden person - for da Rebekah Aversanos 21-årige bror på tragisk vis omkom i en trafikulykke i 2012, valgte familien på rørende vis at donere hans ansigt.

Og ansigtet gik til Richard Norris fra Hillsville, Virginia.

Som 22-årig kom han ved et uheld til at skyde sig selv i ansigtet.

Richard Norris overlevede mirakuløst, men skaderne var enorme: Både næse, kindben, læber, tunge, tænder og kæbe var skudt væk af kuglen, og Richard Norris måtte forsøge at indstille sig på et liv, hvor selv dagligdagsting som dét at spise eller tale var umuligt.

https://imgix.seoghoer.dk/web_norris_3.jpg
 AOP

Sådan så Richard Norris ud før ulykken (Foto: AOP)

https://imgix.seoghoer.dk/web_norris_1.jpg
 AOP

Den alvorlige ulykke kostede Richard Norris store dele af ansigtet (Foto: AOP)

https://imgix.seoghoer.dk/web_norris_2.jpg
 AOP

Sådan så Richard Norris ud kort tid efter sin ansigtstransplantation i marts 2012 (Foto: AOP)

https://imgix.seoghoer.dk/web_norris_4.jpg
 AOP

Richard Norris må i dag tage piller dagligt, lige som han ansigt ikke tåler sollys. Det er desuden vigtigt, at han ikke får skrammer i ansigtet, da dette kan få ansigtet til at afstøde sig fra kroppen (Foto: AOP)

I mere end 15 år var Richard Norris' ansigt så vansiret, at folk måbende kiggede efter ham, når han kom gående på gaden. Lige indtil den dag i 2012, hvor Rebekah Aversanos bror omkom i en bilulykke og hans familie valgte at donere hans ansigt til Richard Norris.

Richard Norris gennemgik en timelang operation på University of Maryland Medical Centre i marts 2012, og et hold af kirurger og hjælpere på 150 personer gav den i dag 39-årige Richard Norris et helt nyt liv.

Han fik en ny tunge, så han nemmere kunne tale, og det lykkedes lægeholdet at få forbundet nerverne i ansigtet så godt, at Richard Norris i dag kan smile. Og for nyligt fik han så mulighed for at takke Rebekah Aversano og hendes familie for, at de gav ham muligheden for at få et nyt liv.

Se det rørende møde mellem Rebekah Aversano og Richard Norris her:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold