Kendte5. marts 2016

Rikke postede nøgenbillede: - Hvad sker der lige her?

På få dage er billedet af en nøgen kvinde ved navn Rikke blevet delt mere end 6.000 gange på Facebook. Rikke ønskede at vise, at man sagtens kan være ”verdens bedste”, selv om man har brede hofter og en lille delle på maven
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rikke_paa_facebook.jpg
 (Foto: Rikke Højlund Nielsen/Facebook)

Kan man være glad for sig selv og tilfreds med sit udseende, selv om man ikke ligner modellerne i magasinerne? Ja, selvfølgelig kan man det.

Men i en tid, hvor udseende og forfængelighed er i højsædet, kan det nogle gange være svært at huske sig selv på, at det er okay ikke at være åleslank og have den perfekte hud.

Dette digt – og dette billede – kan heldigvis minde dig om det.

Det fine digt er skrevet af danske Rikke – for få dage siden lagde hun digtet på sin Facebook-profil sammen med et billede af sig selv. På billedet sidder Rikke foran sit spejl – uden en trevl på kroppen vel at mærke.

Allerede nu – på blot to dage – er Rikkes billedet blevet delt mere end 6.000 gange på Facebook, og hundreder har allerede hyldet hende for at stå frem og huske os på, at det er okay ikke at ligne en model.

- Lille spejl på væggen der, hvad fanden sker der lige her?

- Hvorfor ser hun så glad ud, når der er folder på hendes hud? Hvorfor smiler hun så ofte, når hun har så bred en hofte?

- Kan hun ikke se de fejl, der vises frem i dette spejl? Hvorfor er der lys i hendes øjne, når hendes fejl, de er så nøgne?

- Hører hun ikke, hvad vi siger, om hende og de andre piger?

- Om, hvordan de skal se ud, uden fejl på deres hud? Kan man virkelig være glad, uden at maven den er flad? Lille spejl, hvad vil hun dog, tror hun mon, det er for sjov?

- Tror hun mon, hun er helt ok, selvom hun har taget på? Selvom hendes hår er fladt og huden ikke jævn og glat?

- Selvom røven ik' er rund, er der smil på hendes mund? Siger hun er lækker nok - lille spejl, hvilket chok!

- Der er noget, vi ikke fatter, det er lyden af hendes latter. Vi sælger hende et ideal, sætter skønhed på en pedestal.

- Men lille spejl, hun lytter ikke, hun kalder sig verdens bedste Rikke.

Sponsoreret indhold