Rasmus Botoft og Mette Lindberg afslører: Vi er i familie

Der er ingen tvivl om, at de begge to er mestre i at underholde og optræde. Nu skal grandfætter Rasmus Botoft, 48, og grandkusine Mette Lindberg, 36, for første gang optræde sammen – i Glassalen i Tivoli.

Der er ingen tvivl om, at de begge to er mestre i at underholde og optræde. Nu skal grandfætter Rasmus Botoft, 48, og grandkusine Mette Lindberg, 36, for første gang optræde sammen – i Glassalen i Tivoli.

(Foto: Dan Mariegaard)

Der løber kunstnerisk blod i årerne i familien, som Rasmus Botoft, 48, og Mette Lindberg, 36, begge stammer fra. Selv om deres efternavne ikke umiddelbart afslører et familieforhold, så er den altså god nok.

Mette Lindbergs farmor, Bodile, og Rasmus Botofts farmor, Inger, var søskende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg var tit på besøg hos din farmor, Bodile, men alligevel kendte vi slet ikke hinanden som børn, siger Rasmus Botoft til sin nye kollega, Mette Lindberg. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det vil sige, at vi er grandkusine og grandfætter, og at vores fædre var fætre, fortæller skuespilleren Rasmus Botoft, da SE og HØR møder ham og Mette Lindberg i Tivoli.

Kigger med fra himlen

De to står sammen på scenen i Glassalen i disse dage, hvor Rasmus har stablet et forrygende show på benene. Han har nemlig genoplivet en gammel tradition, “Tivoli Varietéen”. Botoft er konferencier og får på scenen besøg af forskellige kunstnere, blandt andet Mette.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ikke to aftener er ens, fordi det er forskellige kunstnere, der kommer hver aften. Bl.a. skal cirkusstjernen Benny Schumann på 75 år optræde med sit berømte tallerken-nummer. (Foto: Dan Mariegaard)

Det er først som voksne, at skuespilleren og sangerinden “fandt hinanden”.

– Vi mødte kun hinanden få gange som børn, og det er først som voksne, at vi har lært hinanden at kende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ungdomsdrøm
– Jeg har haft en drøm om at genoplive “Tivoli Varietéen” i Glassalen, siden jeg var helt ung.
Ambitionen er, at publikum går glade ud i Tivoli, med et smil på læben, måske med en tåre i øjenkrogen og med lyst til livet, med lyst til oplevelser. Oplyste, opvakte og i godt humør. Og ingen aftener kommer til at være ens. Jeg glæder mig helt vildt, siger forestillingens konferencier, Rasmus Botoft. (Foto: Dan Mariegaard)

Bodile og Inger, som begge er gået bort, var nogle skægge søstre, og vi har en idé om, at de vil kigge med oppe fra himlen, og glæde sig over, at vi optræder sammen nu, siger Rasmus med et smil.

Far sladrede

Det var til en familiekomsammen for nylig, at Rasmus Botoft fik idéen til at invitere sin grandkusine til at optræde i Varietéen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det bliver med Tivolis Big Band i ryggen, at den tidligere “X Factor”-dommer skal synge sin helt nye musik i Tivoli. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg har sagt til mine forældre, at de ikke skal snakke om mig til andre, for så bliver jeg genert. Men så havde min far alligevel sagt til Rasmus, at jeg gik og lavede noget nyt musik, forklarer Mette, der har skrevet en sang, som får verdenspremiere i Tivoli.

– Mettes far sagde til mig; “Jeg må ikke sige det til nogen, men …“. Det var derfor, jeg blev opmærksom på Mette og tænkte, hun passer perfekt ind i “Tivoli Varietéen”, fortæller Rasmus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lysten driver
Sangeren og sangskriveren Peter Sommer, 46, skal også synge i “Tivoli Varietéen” efter en meget anderledes covid-19-sommer.
– Vi har sagt ja til alt! Drive-in-koncerter, online-koncerter, vi har spillet alt det, vi kunne. Der var ingen penge i det, så det var udelukkende lysten, der drev os, fortæller Peter, der er begyndt at bære sin vielsesring i en kæde om halsen.
  – Jeg har fået udvidet den så mange gange, og nu har den fået en anden fin plads, siger han med et grin. (Foto: Dan Mariegaard)

– Så nu tænker jeg at hyre min far som pr-mand, ha ha, lyder det fra Mette.

Tivoli Varietéen har premiere 16. september i Glassalen og spiller frem til 19. september 2020.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close