Kendte28. september 2021

Ralf forlod familien: Savnet var sindssygt

Lisbeth Østergaard og sønnerne kiggede hver aften på månen og sagde godnat til Ralf, mens han udlevede sin drøm i “Robinson Ekspeditionen”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ralf.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Normalt kan Ralf lave videoopkald til familien derhjemme, når han er ude at rejse. Men når man deltager i “Robinson Ekspeditionen”, er der ingen kontakt til omverdenen, og det var en stor udfordring for ham.

– Savnet var virkelig sindssygt. Jeg havde ingen idé om det, før jeg prøvede at være væk fra familien i så mange dage, siger Ralf.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ralf_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Lisbeth Østergaard, 41, og Ralf Østergaard Christensen, 43, mødte hinanden i 2013, og det er første gang, Ralf har været så langt væk fra hende og børnene. (Foto: Dan Mariegaard)

– Når jeg er af sted en weekend eller en uge, er familien lettilgængelig via FaceTime, men da jeg pludselig sad på en øde ø, måtte jeg bare sidde og kigge på månen og håbe, at de andre gjorde det samme.

Og det gjorde de.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ralf_4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Ralf havde optaget videoer til sønnerne på seks og tre år, som de så, mens far var af sted. (Foto: Dan Mariegaard)

– Vi havde en aftale om, at hver aften, når vi gik i seng, så kiggede vi op på månen og sagde: “Godnat, far”, fortæller Lisbeth Østergaard.

Kommer far i morgen?

I “Robinson Ekspeditionen”, der vises på TV3 og Viaplay, afgøres deltagernes skæbne blandt andet ved udstemning, og derfor anede Ralf ikke, hvor længe han skulle være væk – han vidste kun, hvornår han senest ville komme hjem.

– Drengene tog det supersejt. Selvfølgelig var der nogle dage, hvor de sagde: ”Jeg savner min farmand”. Så svarede jeg: ”Han savner også dig, og han kommer hjem igen”. Men det var lidt svært, fortæller Lisbeth.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ralf_2.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Lisbeth klarede alenetiden med Viggo og Carlo, mens Ralf var af sted. (Foto: Mikael Rieck)

For Ralf var savnet klart det hårdeste – værre end både sult og dårlig søvn.

– Jeg fik slet ikke livstegn fra familien. Der er så mange ting, man går glip af. ”Har de det godt?” Det ved man jo godt, de har, men der kan ske mange ting.

En livslang drøm

Ralf er en af 22 ud af mere end 3.000 danskere, der drømte om at leve af kokos og kæmpe mod andre på en øde ø i år, men han har længe vidst, at det var en oplevelse, han ikke ville være foruden.

– Jeg har været ivrig ”Robinson”-seer, siden det startede. Jeg har faktisk villet med én gang før, men da arbejdede Lisbeth på TV3, så da måtte jeg ikke være med. Men nu var timingen der.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ralf_1.jpg
 (Foto: Nent Group)

– Flere års livserfaring gjorde, at der blev lyttet mere til mig på øen. Jeg havde en storebrorrolle over for nogle, og det havde jeg det egentlig fint med, fortæller Ralf. (Foto: Nent Group)

Drengene var så store derhjemme, at jeg ikke følte, jeg forlod den brændende skude, selv om jeg godt ved, at Lisbeth var spændt for, lyder det fra ham.

– Vi fik det til at fungere, supplerer Lisbeth.

– Hele vores familie bor i Jylland, men med veninder og verdens bedste barnepige, så fik vi det hele til at hænge sammen.

Sponsoreret indhold