Kendte20. marts 2021

Puk Elgård "flækkede debatten" og endte i kæmpe shitstorm: - Det er eddermame hårdt

Den erfarne tv-vært har over de seneste dage fået en hel anden opmærksomhed, end den hun er vant til fra morgenfjernsyn. - Pas lige på hinanden for det er eddermame voldsomt, siger hun selv om stormvejret
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/puk_biografi_jan19_fj16_d811837.jpg
 Foto: Søren Jul Lamberth

53-årige Puk Elgårds Instagramprofil selvantændte nærmest, da hun torsdag i et opslag mente, at det var på tide snart at ”heppe på de gode mænd”.

Dem, der aldrig danser for tæt eller er grænseoverskridende og dominerende.

For midt i debat om kvinders utryghed, når de går alene på gade, samt de seneste mange måneders opgør med seksuelle krænkelser på danske arbejdspladser – herunder Puks egen, TV 2 – klingede hendes hyldest til mændene med god opførsel pludselig hult i manges ører.

- Jeg synes du får drejet debatten som handler om en ægte frygt, vagtsomhed og utryghed hos kvinder, inkl mig selv, over på mænd, og at de skal hyldes for at opføre sig på en måde som burde være forventelig, skrev tidligere MTV-vært, Anne Lindfjeld – som bare én ud af mange.

Her på SE og HØR kunne man bare et døgn efter læse reaktioner fra ”X Factor”-stjernerne Maria og Bea.

- Det her kommer fra en dame, som prøvede at presse mig til at twerke på morgen tv, efter var gjort meget tydeligt, at interviewet ikke ville dreje derhen, lød det fra det ene medlem, Maria Meldgaard Mortensen, som deltog i diskussionen på Instagram.

Ikke det, jeg mente

Og nu tager Puk Elgård bladet fra munden, og fortæller om at stå i midten af den omsiggribende shitstorm.

Hun indleder sin besked til sine følgere med et ”tak for kampen”, og fortæller at det har været voldsomt.

- Ikke alle, men nogen opfatter det, som om jeg har kvindeundertrykkende holdninger, at jeg tvinger unge kvinder til at twerke i ”Go Morgen Danmark”, og at mænd der ikke voldtager, skal have medaljer. Og det er jo sat på spidsen. Men alting er jo sat på spidsen her. Det er simpelthen ikke det, jeg mener, siger Puk, før hun fortsætter:

- Mit opslag kom fra et godt hjerte. Jeg ville gerne nuancere debatten og sige; "Hey, der er også en hel gruppe, hvor ting går godt. Hvor det er stille og roligt." Det kan være tidspunktet var forkert. Det var det åbenlyst, men det var det, jeg ville.

- Så er det fandme svært

I et tidligere opslag oplyste Elgård, at hun havde modtaget over 3000 kommentarer, og at hun i første omgang bare ønskede at give plads til flere holdninger og at gøre diskussionen rummelig.

Men at hun altså i den grad endte med at ”flække internettet”, som hun udtrykker det.

Hun beder derfor sine følgere – og andre der deltager i debatten på de sociale medier – at passe på hinanden.

- Hvis jeg kan gå fra at være et forstående menneske til en forhadt kvindeundertrykker på under et døgn, så kan alting ske. Og så er det fandme svært.

Den 53-årige vært, som netop har påbegyndt sin orlov fra sine weekendtjanser på ”Go Morgen Danmark” slutter af med endnu en tak for både love og hate.

Herefter lover hun, at hendes indhold vil komme til at bestå mest af hundebilleder og balance det næste stykke tid.

Sponsoreret indhold