Kendte10. marts 2016

Åhh! Pingvin svømmer 8.000 km hvert år for at se sin redningsmand

En pingvin ved navn Dindim tager hvert år en svømmetur på over 8.000 kilometer for at blive genforenet med den mand, der tilbage i 2011 reddede pingvinen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joao_og_dimdin.png
 (Foto: Rio de Janeiro Federal University)

Dagens mest rørende historie tager sit afsæt på en strand tæt på den brasilianske by Rio de Janeiro. Her sidder to rigtig gode – men ganske usædvanlige – venner.

Den ene er den 71-årige fisker Joao Pereira de Souza, den anden er pingvinen Dindim, den sidste har netop taget en svømmetur på over 8.000 kilometer for at blive genforenet med sin menneske-ven.

Faktisk har pingvinen Dindim taget svømmeturen hvert år de sidste fire år – og det er der en helt særlig grund til.

Pingvinen tager nemlig hvert år tilbage til den samme strand ud for Rio de Janeiro for at blive genforenet med Joao, der tilbage i 2011 reddede den lille pingvin fra den visse død.

Det skriver det britiske medie Metro.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joao_og_dimdin.png
 (Foto: Rio de Janeiro Federal University)

Det er kun Joao, der får lov til at røre ved Dindim.

Joao fandt den lille pingvin på stranden, helt forkommen, dækket af olie og nærved dø. Joao vaskede forsigtigt olien af pingvinen, gav ham mad og døbte ham Dindim.

En uge senere – da lille Dindim var kommet til hægterne igen – forsøgte Joao at sætte den lille fugl fri. Men pingvinen ville ikke forlade sin redningsmand.

- Han blev hos mig i 11 måneder og så – lige efter at han havde skiftet sin fjerdragt – så forsvandt han, husker Joao.

Men der gik ikke mange måneder, før den lille pingvin igen stod på stranden. Da den fik øje på sin redningsmand, fulgte Dindim med hjem.

De sidste fire år har Dindim tilbragt otte måneder af året sammen med Joao.

https://imgix.seoghoer.dk/joao_og_dimdin_1.jpg
 Foto: Rio de Janeiro Federal University

Selv om der er forskel på os to, så er vi gode venner, kan du tro!

De sidste fire måneder svømmer han rundt ude på havet – formentlig ud for Argentina eller Chiles kyst, hvor han parrer sig med andre pingviner. Men han vender troligt tilbage – og efter alt at dømme svømmer han mere end 8.000 kilometer for at blive genforenet med sin redningsmand og gode ven Joao.

- Jeg elsker pingvinen, og jeg tror også, at den elsker mig. Der er ingen andre, der må røre ved den. Han hakker efter dem, hvis de forsøger. Han ligger i mit skød, han lader mig bade ham, og jeg får lov til at give ham sardiner og bære ham, siger Joao og tilføjer:

- Alle siger, at han ikke vil vende tilbage, men de sidste fire år er han vendt tilbage. Han kommer i juni og tager af sted igen i februar, og hvert år virker han endnu mere glad for at se mig.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_9.png

Sponsoreret indhold