Kendte 2. marts

Pilou Asbæk fylder 40: Stjernedemokrat

Udlandet hiver og flår i danskeren, som efter gennembruddet med “Game of Thrones” er blevet en global megastjerne
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Pilou Asbæk havde med egne ord aldrig nogensinde været så dårligt forberedt til en casting, som da han forsøgte at få rollen som Euron Greyjoy i sæson seks af “Game of Thrones”.

En fejl i en mail betød, at danskeren kun havde læst den ene af to scener, så Asbæk måtte tænke hurtigt, og det var noget verdens største tv-serie kunne bruge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Pilou Asbæk fylder 40 år i dag –  og han har allerede en karriere de fleste skuespillere ville give deres højre arm for. (Foto: Thomas Laursen)

– De kunne godt se, jeg ikke havde set teksten. Men det heldige er, at min karakter jo er en fuldstændig desperat pirat, og når man bliver desperat, så gør man desperate ting. De kunne lide, hvad jeg lavede, har Pilou Asbæk fortalt DR om sit livs vigtigste casting.

Kritiserer Mette F

Folkene bag “Game of Thrones” havde set Johan Philip Asbæk – som han rigtigt hedder – i hans danske gennembrud, “Borgen”, men de tre sæsoner som Euron Greyjoy har katapulteret Københavneren op i en liga, hvor hele 2022 går med  at lave udenlandske film og tv-serier.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: HBO)

Hele verden fik danskeren at kende som Euron Greyjoy i både sæson seks, syv og otte af “Game of Thrones”. (Foto: HBO)

Privat er han søn af galleriparret Maria Patricia Tonn Asbæk og Jacob Asbæk. Moderen er halvt franskmand, og derfra kommer kælenavnet Pilou, der betyder "lille Philip" på fransk.

Skuespilleren er gift med dramatikeren Anna Bro, som han mødte på Teaterskolen, og de har datteren Agnes  på ni år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR)

Pilou fik sit folkelige gennembrud i rollen som spindoktoren Kasper Juul i DR's politiske dramaserie “Borgen”. (Foto: DR)

Asbæk gik på Herlufsholm Kostskole som ung sammen med det bedre borgerskab, men det har ikke smittet af på stjernens politiske holdninger.

Sidste år trådte stjernen ind på den politiske scene, da han kritiserede regeringens udlændinge- og flygtningepolitik, og i januar meldte han sig ind i Socialdemokratiet, efter eget udsagn "for at tale deres flygtningepolitik imod indefra".

Hvem ved, måske venter der en titel som kulturminister efter skuespillerkarrieren, selv om det var som spindoktor, han gav den i “Borgen”.

Se flere billeder af fødselaren i galleriet herunder:

Pilou Asbæk fylder 40: Stjernedemokrat

Sponsoreret indhold