Kendte19. januar 2022

Pilou Asbæk har en plan: Melder sig ind i Socialdemokratiet

Den populære skuespiller har længe ytret sig offentligt om regeringens udlændingepolitik. Nu vil han gøre en forskel indefra
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi kender allerede 39-årig Pilou Asbæk som den slipsebærende Kasper Juul i tv-serien ”Borgen”, og nu ser det rent faktisk ud, som om den danske stjerne rykker et lille skridt nærmere på sin politisk influerende karakter fra DR-dramaet.

Pilou har nemlig onsdag afsløret, at han netop har meldt sin ind i Socialdemokratiet. Det skriver han i en opdatering på Twitter.

- Der blev sagt, if you can’t join them, beat them. Jeg tænker omvendt. Join them, talk to them. Så nu har jeg meldt mig ind i @Spolitik, skriver han, og tagger altså således partiet.

- Wish me luck

Følger man den karismatiske ”game of Thrones”-stjerne på særligt Twitter, så vil man også vide, at han allerede har tordnet mod S-regeringens førte flygtningepolitik.

Og det er da også netop dette emne, som han nu ser frem til at ”tale imod indefra”, som han skriver.

- Wish me luck. Jeg skal nok blive en total fiasko, men intet vove intet vinde, slutter han.

Pilou deler desuden det første brev, som han har modtaget, efter han er blevet medlem. Her bliver han budt velkommen i partiet, og så opfordres skuespilleren i øvrigt til at engagere sig i partiforeningen, deltage i kampagner og arrangementer, samt at være med til at dele roser ud under valgkamp.

Går op i flygtningepolitik

Skuespilleren kaldte i en kronik i Berlingske i maj 2021 regeringens måde at tale og handle på, når det kommer til flygtninge – og særligt de danske børn i de syriske fangelejre – for både ”bedrøvelig og farlig for samfundets evne til at hænge sammen”.

Sidst vi så Pilou Asbæk på dansk tv, var da han medvirkede som anklager i ”Efterforskningen” i 2020.

Han er netop i gang med at lave optagelser til filmatiseringen af Stephen King-bestselleren ”Salem’s Lot”. Her spiller han en af nøglerollerne som Richard Straker, der er ven og allieret med historiens hovedperson, vampyren Kurt Barlow.

Sponsoreret indhold