Pierre-Emiles hårdeste kamp

Faderens hårde sygdomsforløb tog hårdt på Pierre-Emile Højbjerg, men nu har han fundet lykken igen sammen med sin nye frue, Josephine Siw.

Faderens hårde sygdomsforløb tog hårdt på Pierre-Emile Højbjerg, men nu har han fundet lykken igen sammen med sin nye frue, Josephine Siw.

(Foto: Thomas Laursen)

Det er en benhård kamp for en ung spiller at komme på banen for et af Europas største hold, Bayern München. Men da Pierre-Emile Højbjerg var i klubben, var det livsvigtigt for ham.

Midtbanegeneralen hjalp som 18-årig sin kræftsyge far til at blive behandlet i Tyskland. Problemet var blot, at det var frygteligt dyrt – og teenageren tjente kun så gode penge, når han kom på banen for førsteholdet. Faderens tilstand fik ham til at bide tænderne sammen.

– En af gangene lander han i lufthavnen og er utroligt afkræftet. Han løber så over i armene på mig og siger: "Jeg vil ikke dø, jeg vil ikke dø." Så jeg må stå i lufthavnen og fortælle ham, at det ikke kommer til at ske, fordi vi kæmper for det sammen, siger Højbjerg til fodboldprogrammet "Sat Af" på Facebook.

– Jeg kæmpede helt vildt for at få kampe for førsteholdet, da det ville udløse en ret stor bonus, som jeg kunne bruge på behandlingen af min far, da der var nogle problemer med betalingen af kemoen. Så min far og jeg kæmpede begge som fuldstændig vanvittige. Jeg endte med at få fire kampe, og tre af kampene gjorde, at jeg kunne betale de sidste regninger for min fars behandling, fortæller danskeren, der nu er anfører i engelske Southampton.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Som bare 16-årig skiftede Højbjerg fra Brøndby til Bayern, og allerede efter et par år i det sydtyske måtte han tage et enormt ansvar på sig. (Foto: MEGA)

Reddet af datteren

På trods af den store indsats kostede kræftsygdommen i sidste ende livet for Pierre-Emiles far ganske kort tid før sønnike i 2014 fik sin første optræden i den rød-hvide trøje i Parken.

Sorgen ramte Højbjerg hårdt og lettede først for alvor for to år siden.

– Da jeg fik min datter Rosa, var det første gang, siden min far døde, hvor jeg tænkte, at livet er fantastisk, siger den energiske indspisker.

I sidste uge var der så nyt at glæde sig over for den 24-årige far. Under turen til Danmark på landsholdslejr, tog han og kæresten på Københavns Rådhus for at gifte sig efter mere end fire år sammen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close