Kendte 20. oktober 2020

Peter Plaugborg: Drømmer ikke om kernefamilie

Hunden Jens er indtil videre det eneste barn i skuespillerens liv. Men han vil ikke afvise, der kommer flere.
(Foto: Hanne Juul)

Jens er skilsmissehund. Og heldigt for Jens, så er den endt i en lykkelig skilsmisse mellem 40-årige Peter Plaugborg og hans ekskæreste.

De er naboer og har monteret kattelemme, så Jens kan løbe frem og tilbage, som det passer den.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Hunden Jens er en blanding af en dansk-svensk gårdhund og en cockerspaniel. Den er seks et halvt år.
– Og den er lige blevet far. Det har vi haft mange snakke om, kommer det med et grin fra Peter Plaugborg. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Jeg har ingen børn, men jeg har min hund. Jeg skal tage ansvar for det væsen, og jo bedre man gør det, jo bedre trives de. Så det med at sætte sig udover sine egne behov, det kan jeg godt sætte mig ind i, selv om jeg ikke har børn, siger Peter Plaugborg, der lige nu spiller familiefaderen Simon i DR’s søndagsserie “Ulven kommer”.

I serien bliver han anklaget for vold mod sin steddatter. Det ender i en tvangsfjernelse, mens politi og socialrådgivere skal finde ud af, hvad der er op og ned.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

I serien spiller Peter Plaugborg over for Flora Ofelia (Holly), Noah Storm (Theo), Christine Albeck Børge (mor Dea) og Bjarne Henriksen (socialrådgiver). (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg kan godt forestille mig, hvor voldsomt grænseoverskridende det må være. Hvis alt, hvad man gør, skal redegøres for og kommer under lup, så ville det være svært at være menneske. Men når det så er sagt, så skal man opføre sig ordentligt, siger Peter Plaugborg.

En mulig regnbuefamilie

Hvorvidt han en dag selv skal have andre at tage ansvar for end hunden Jens, er et godt spørgsmål.

– Jeg ved ikke, om jeg kan svare på det. Jeg kan aldrig lave en kernefamilie, da det er nogle lidt andre spilleregler, jeg har, siger Peter Plaugborg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Tre hurtige:
Hvad er din livret? Grøn karry.
Hvad kan du lide at lave på en søndag? Gå en lang tur med min hund Jens. 
Hvad er din yndlingsferiedestination? Hvis jeg skal slappe af, så er det Barcelona. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Han er homoseksuel og single for tiden, så hvis han en dag beslutter sig for at få en familie, kunne det være som regnbuefamilie med en kæreste og/eller en veninde.

– Det er en glimrende mulighed for at skabe børn, men også for at vise, at familier kan se meget forskellige ud, siger skuespilleren.

– Jeg går ikke og drømmer om en lille kernefamilie, men jeg synes, vi lever i en spændende tid, for der bliver åbnet op for andre familiemønstre, og det er kærkomment, lyder det fra Peter Plaugborg. 

– Der er sådan set ikke noget galt med en kernefamilie, og jeg synes, det er dejligt, at det findes, men det må bare ikke være målet for alle. For mange når aldrig derhen, hvis den eneste opskrift er en kernefamilie, og mange kernefamilier går også i stykker, siger skuespilleren.

Du kan opleve Peter Plauborg i “Ulven kommer” på DR søndag klokken 20. 

Sponsoreret indhold