Bjarne Henriksen i ny rolle: Daglige løgne

Bjarne Henriksen, 61, blev påvirket af de historier, han kom i kontakt med, da han researchede til rollen som socialrådgiver.

Bjarne Henriksen, 61, blev påvirket af de historier, han kom i kontakt med, da han researchede til rollen som socialrådgiver.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Skurk og helt på samme tid. Det er Bjarne Henriksens rolle i DR’s nye søndagsserie “Ulven kommer”.

Her spiller han socialrådgiveren, der træder til, da pigen Holly i en stil fortæller om, at hun bliver slået af sin stedfar.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Skuespiltalentet Flora Ofelia Hofmann Lindahl, 15, træder ind i en dyster rolle som Holly. Familien, som på ydersiden ser pæn ud, splittes, da hun anklager sin stedfar for vold. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Det har været meget spændende. Da jeg hørte om serien og var til audition, syntes jeg, at det var en historie med kød på og en historie, der ville noget, for der er ikke rigtig nogen, der vil snakke om den del af vores samfund, siger Bjarne Henriksen om serien, der har premiere på søndag.

Før optagelserne gik den 61-årige skuespiller “i lære“ hos en række socialrådgivere for at forberede.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Peter Plaugborg, 40, spiller Hollys stedfar, der anklages for vold. Hele familien kommer under lup, da Holly skriver en stil om stedfaderens opførsel. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg var ude på et socialkontor, som har åbent året rundt, hvor børn og voksne kan henvende sig døgnet rundt, og de har rigtig travlt. Specielt i ferier og op til jul, der braser tingene sammen, fortæller Bjarne Henriksen, som ikke var klar over, at omfanget af sager var så enormt.

– Der bliver brugt rigtig meget energi på at holde facaden i Danmark, vurderer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Christine Albeck Børge, 46, er Hollys moder, der ender i sit livs dilemma. Skal hun tro på sin datter eller mand. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Computernørd

I “Ulven kommer” bliver seerne hvirvlet ind i Hollys voldsomme historie om vold, hvor tvivlen gang på gang opstår – for det er ord mod ord. Holly mod stedfaderen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I rollen som lillebroderen Theo finder man Noah Storm Otto, 10. Han har svært ved at forstå, hvad der sker, da hans søster anklager hans far for vold.  (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Socialrådgivere er vant til, at folk næsten dagligt sidder lige over for dem og lyver. Og de kan ofte også komme i tvivl om, hvad der er rigtigt, forklarer Bjarne Henriksen.

Det er netop det, som gør serien spændende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

"Ulven kommer". (Foto: DR)

– Jeg håber, det er en serie, der lægger op til nogle debatter hjemme i sofaen.

Corona-computer

Han blev selv sendt hjem i sofaen, da corona for alvor brød ud i Danmark og lukkede optagelserne til serien ned indtil slutningen af maj.

Tre hurtige

Livret: Klar suppe med mel- og kødboller

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det laver jeg på en søndag: Slapper af. Min kæreste påstår, at jeg kan gå helt i stå. Det er skønt, hvis der er sport i fjernsynet, men jeg kan også lide at gå en god tur eller at læse en bog og at spille et computerspil.

 

Yndlingsferiedestination: Det er nok Venedig. Jeg synes, det er et fedt sted at være. Man kan ikke opleve sådan en by andre steder i verden, og når man kommer lidt væk fra de store strøg, så er det så fabelagtigt.

I sin pause fik han en ny interesse.

– Jeg er blevet vild med et tanksspil, hvor man slås mod nogle tanks. Det var et tilfælde, at jeg begyndte at spille det under corona, kommer det med et smil fra ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Skuespilleren bor sammen med kæresten Anja Vang Kragh på Frederiksberg. Han har to voksne børn fra et tidligere forhold. (Foto: Mikael Rieck)

Du kan følge ham i “Ulven kommer” på DR søndag klokken 20.00.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close