Kendte6. februar 2024 (opd. 9. februar 2024)

Pelle Peter og Maria Jencel flytter ind i historisk lejlighed: Malede for Lukas Graham

Der hænger bogstaveligt talt kunst i væggene på den historiske Christianshavner-lejlighed, som Jencel-familien lige nu er ved at få renoveret
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Tv-parret er slet ikke skræmt over arbejdet med at renovere den kæmpe lejlighed.
 Video: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Pelle Peter Jencel afslører nyt job

Navnet Lars Helweg siger nok de fleste meget lidt.

Men tilsæt Lukas Graham og det berømte pladecover af en nøgen kvinde mellem en bunke flasker - og så begynder det for alvor at smage af kunst på højt niveau.

Og det er netop den afdøde kunstmaler Lars Helweg, som Pelle Peter og Maria Jencel overtager deres nye lejlighed efter.

Tv-parret solgte huset i Brønshøj for 7,9 millioner kroner sidste år og flyttede midlertidigt ind i en lejelejlighed på Vesterbro.

Det er dog uvist, hvornår de kan flytte ind i lejligheden på Christianshavn, som de ifølge Tinglysningen har optaget et lån på 5.274.000 kroner i.

Coveret er nærmest blevet ikonisk.
Coveret er nærmest blevet ikonisk og genbrugt i flere versioner.
 Pr-foto

Lige nu bliver andelsboligen, der ligger i samme forening som hendes forældre bor i, nemlig gennemrenoveret for et ukendt beløb.

Men man kan håbe, at håndværkerne går nænsomt til værks i det nu tidligere atelier, der ifølge BBR-registeret består af blot et "værelse" på hele 269 kvadratmeter og med et enkelt toilet til rådighed.

For ser man billeder fra lejligheden - som fotografen Pernille Kaalund tog, inden Lars Helweg døde i februar sidste år - er der i sandhed tale om historiske omgivelser.

Ejendommen er kendt under navnet Parfumefabrikken og har i en årrække været beboet af en perlerække af kunstnere og andre med en kreativ nerve.

- Jeg flyttede ind i Parfumefabrikken i Dronningensgade sammen med en masse teaterfolk, da fabrikken lukkede i 1981, fortalte Lars Helweg i forbindelse med udgivelsen af billedserien fra blandt andet hans lejlighed.

Maleren fortalte også, hvordan Lukas Graham endte med at vælge hans billede med navnet "Damen Med Flaskerne". Det hang nemlig på den lokale Cafe Wilders:

- Jeg har ladet mig fortælle, at Lucas Graham som dreng ofte var med sin far på Wilders og blev meget betaget af billedet.

- Da han ringede og spurgte om lov til at bruge det som cover til sin musikudgivelse, sagde jeg naturligvis ja.

Indtil sin død blev lejligheden, som Jencel-familien overtager, i øvrigt alene brugt som værksted. Privat boede Lars Helweg nemlig i en anden lejlighed på Christianshavn.

Sponsoreret indhold